Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorpite DoGGma konyhájából

Pásztorpite DoGGma konyhájából
Pásztorpite DoGGma konyhájából
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta nézegettem már ezt a receptet, és el is akartam készíteni. Sikerült is pár barátomat meglepni vele, és hála istennek sikere volt. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a húst, és szétnyomkodjuk a fakanállal, majd fehéredésig sütjük. Közben feldaraboljuk a zellert, a répát és a hagymát.
  2. Ha már pici levet engedett a hús, felöntjük a borral, és hirtelen nagy lángon elfőzzük az alkoholt, néhányszor megkeverjük. Utána sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot, a babérlevelet, a fokhagymát, és még egy percig főzzük, majd mehetnek bele a zöldségek.
  3. Átkavarjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Beledobjuk a leveskockát, felöntjük vízzel, és lassú lángon főzzük össze. Közben meghámozzuk a burgonyát, és felkockázva, sós vízben megfőzzük.
  4. Mikor már majdnem kész, beletesszük a borsót, és még 5 percig főzzük vele. Közben a tejben felolvasztjuk a vajat, és a krumplira öntjük, beletesszük a tojássárgákat is, és összetörjük. Kellemes püré állagot kell elérjünk, de aki darabosabban szereti, úgy sem rontja el. A sütőt előmelegítjük.
  5. Ha a szósz elkészült, egy mély üvegtálba simítjuk, a tetejére megy a püré, szintén elsimítva. Megszórjuk mozzarellával, és díszíthetjük rozmaringgal még, majd betoljuk a sütőbe, míg a burgonyapüré meg nem sül. Tálalás előtt várjunk 10-15 percet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 184
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sheperd’s pie, húsos egytálétel, hús krumplipüré alatt sütve, darált húsos burgonyapüré sütőben készítve, darált húsos-burgonyás egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

837
darált sertéshús 50 dkg
darált marhahús 40 dkg
vörösbor 3 dl
vöröshagyma 3 közepes db
halványító zeller 3 közepes szár
sárgarépa 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
rozmaring 3 szál
babérlevél 3 db
sűrített paradicsom 80 g
víz 2.5 dl
leveskocka 0.5 db
zöldborsó 150 g
burgonya 1.5 kg
vaj 15 dkg
tej 2 dl
tojássárgája 2 db
mozzarella 100 g
olívaolaj 5 ek