Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztába bújtatott muszaka

Tésztába bújtatott muszaka
Tésztába bújtatott muszaka
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudok nagy ívű történettel szolgálni. Leértékelve vettem egy csomó padlizsánt a zöldségesnél, és szabadjára engedtem a kreativitásomat. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a vizet és az olívaolajat, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben.

A szószhoz:

  1. Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott, köménnyel megszórt hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst.
  2. Fűszerezzük, felöntjük borral, és körülbelül 20-25 percig közepes lángon készre főzzük.

A besamelhez:

  1. Az olívaolajból és a lisztből egyszerű rántást készítünk, melyet felöntünk annyi tejjel, hogy közepesen sűrű, csomómentes mártást kapjunk.
  2. A fűszerekkel ízesítjük, és amíg forró, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot.

Rétegezés:

  1. A tésztacipót két részre osztjuk, a nagyobból akkora lapot nyújtunk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy tortaformát (lehetőleg a széleken egy kicsit lógjon le, hogy könnyebb legyen rétegezni).
  2. Alulra rakjuk a húsos szószt, ezt követi az ujjnyi szeletekre vágott padlizsánokból álló réteg, melyet sózunk, borsozunk, majd az egészet leöntjük a fűszeres besamellel.
  3. Visszahajtjuk a tészta széleit, és a kisebb tésztadarabból kerek lapot nyújtunk, hogy be tudjuk fedni a muszakánkat.
  4. Felverünk egy tojást, mellyel megkenjük a tészta tetejét, majd 180 °C-on kb. 60 percig sütjük a sütőben.
  5. Érdemes megvárni, míg egy kicsit kihűl, mert forrón kifolyik belőle a töltelék, és bár az ízek magukért fognak beszélni, a látvány nem lesz 100%-os. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusika

Mióta szakács: 2013.01.22.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált húsos-padlizsános pite, húsos padlizsános-besamelmártásos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1071
finomliszt 30 dkg
olívaolaj 0.5 dl
víz 1.5 dl
1 csipet
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
vörösbor 2 dl
oregánó 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
padlizsán 1 db
füstölt sajt 10 dkg
tej 4 dl
finomliszt 2 púpozott ek
olívaolaj 1 dl
szerecsendió 1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint