r
Nosalty Logó

Hachis parmentier

Susieliom
Hachis parmentier
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

573
Kalória
30.7g
Fehérje
42.3g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
302.9g
Víz
133.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11985 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 2295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és feltesszük sós vízben főni.
  2. A hagymát és a répát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  3. Egy mélyebb serpenyőben vajon megpároljuk az apróra vágott répát és a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
  4. A répához és a hagymához hozzáadjuk a darált vagy apróra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, csipet rozmaringot is adunk hozzá, majd fedő alatt mintegy 10 percig pároljuk, míg a hús át nem sül és a répa meg nem puhul.
  5. Ha a krumpli megpuhult, elkészítjük a krumplipürét: összenyomkodjuk a krumplit, körülbelül 5 dkg vajjal, egy evőkanál tejföllel és 1-1,5 deci tejjel krémesre kikeverjük. Szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük.
  6. Kivajazott edény(ek)be tesszük a rétegeket: először a húsos-répás-hagymás keveréket körülbelül félig-kétharmadig, majd a krémesre kikevert krumplipürét rásimítjuk.
  7. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 10 percre. Ha van grill fokozat a sütőn, akkor a végén arra tesszük, hogy megpiruljon a tetején a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor Párizsban tanultam, sokszor ettem ilyet, ez Franciaországban egy nagyon népszerű, hagyományos étel. Tulajdonképpen egy francia pásztorpite-féleség, de nagyon sok változata van. 

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek