r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros-csirkés pot pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mézes-mustáros-csirkés pot pie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 1047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3679 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 1047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7826.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    4516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1895 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    14717 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5988 micro
Összesen 4190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 183 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Töltelék

  1. Az olajon pirítsuk le az újhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a kockákra vágott édesburgonyát, és pirítsuk addig, amíg lágy nem lesz a külső rétege.
  2. Adjuk a zöldségekhez a lisztet, és pirítsuk le azt is.
  3. Ezután lassan öntsük hozzá az alaplevet, állandó kevergetés mellett. Amikor már jól elkevertük, és nem látunk lisztcsomókat a mártásban, hozzáadhatjuk a tejszínt is.
  4. Csepegtessük hozzá fél citrom levét, és szórjuk meg ágától megfosztott, friss kakukkfűvel.
  5. Fűszerezzük tovább sóval, borssal, adjuk hozzá a mustárt és a mézet, majd közepes lángon főzzük fel.
  6. A megfőtt csirkehúst tépkedjük apró cafatokra két villa segítségével, majd a zöldborsóval együtt adjuk hozzá a mártáshoz.
  7. Az elkészült mártással töltsük meg a sütőformákat háromnegyedig.
  8. Takarjuk be őket a méretre szaggatott tésztákkal, majd vágjunk bele szimmetrikusan 4 csíkot, hogy a felesleges gőz el tudjon távozni.
  9. A maradék tésztával díszítsük kedvünkre, majd kenjük le egy felvert tojással mindegyik tetejét.
  10. Az egyszerűség kedvéért pakoljuk rá egy tepsire az összes sütőformát, és együtt tegyük be a a 200 fokos előmelegített sütőbe, 20-25 percre.
  11. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fogyasszuk frissen, egyenesen a formákból.

Tészta

  1. A lisztet keverjük el a sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és dolgozzuk el.
  2. Amikor a tészta kezd összeállni, adjuk hozzá kanalanként a hideg vizet. A víz mennyisége függ a tészta állagától.
  3. Az elkészült tésztát csomagoljuk be, és pihentessük felhasználás előtt 30 percet a hűtőben.
  4. Majd vegyük ki, várjunk vele pár percet, és sodrófán nyújtsuk ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 126
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pot pie toronymagasan kiemelkedik a húsos piték közül, hiszen nemcsak ízletes, de még ötletes is! Nem hiába lett tökéletes kiegészítője a vasárnapi húslevesnek, hiszen az alaplé mellett főtt csirkemellre is szükség van hozzá. Hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, a szószt megbolondítottuk mustárral és mézzel, amivel véglegesen ellenállhatatlanná tettük a pitét. Ha kis sütőtálkákban készítjük, a gyerekek szívét is gyorsan elraboljuk vele!

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek