Nosalty Logó

Avokádós-rukkolás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagymama receptjei
Ezen a képen: Avokádós-rukkolás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 603 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3617 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 603 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3182.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    970 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1504 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3096 micro
Összesen 3617 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, sót, tojást, olvasztott margarint összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. A tészta legyen félkemény.
  2. Nyújtsuk ki, majd tegyük az olajjal megkent pite vagy torta formába.

A töltelékhez

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A darált húst az olajon készre pároljuk, csak sóval fűszerezzük.
  3. Amíg a hús készül, keverjük össze az avokádót, sót, borsot és a citrom kifacsart levét.
  4. Miután a hús elkészült, keverjük hozzá az avokádókrémet, az egész tojást, a lisztet, a joghurtot és a rukkolát.
  5. Tegyük a tölteléket a tésztára, és süssük kb. 30 percig 150 fokon, majd 180 fokon, amíg a teteje meg nem pirul.
  • Sűtés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1074
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymama receptjei 161 recept

Mivel nagyon szeretem az avokádó ízét, gondoltam kipróbálom másként is, és nem csak krémet készítek belőle. Megérte a kísérletezést, érdemes kipróbálni, mert nagyon-nagyon finom lett!!! Megj.: azoknak ajánlanám, akik szeretik a rukkola sajátos, kissé kesernyés ízét. Akik nem szeretik, nyugodtan hagyják ki a receptből, anélkül is isteni lesz!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!