Nosalty Logó

Paradicsom pesztós penne fruits de mer

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Paradicsom pesztós penne fruits de mer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A pesztóhoz

Összesen 577 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A pesztóhoz

Összesen 5772 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A pesztóhoz

Összesen 242 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4590 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 577 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15364.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    771 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    4513 mg
  • Nátrium
    7385 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    113 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1799 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 5772 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1921 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A pesztóhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Készítsük el a pestót: A szárított paradicsomot és a csilipaprikát főzzük fel a borban, majd tegyük félre hűlni. Hűlés után egy mixerbe téve a fokhagymával, reszelt sajttal, bazsalikommal és az olívaolajjal jól mixeljük össze. Fűszerezzük tetszés szerint sóval, borssal.
  2. A kiolvasztott, lecsepegtettet tenger gyümölcsét finomra vágott vöröshagymával vajon pirítsuk le serpenyőben, öntsük fel fehérborral, és párologtassuk el a levét.
  3. Közben főzzük ki a penne tésztát úgy, hogy a közepe még enyhén roppanós maradjon.
  4. Főzés után még melegen öntsük a lepirított tengeri herkentyűkre. Melegítsük át a házilag készített finom, paradicsomos pesztónkkal, és szükség esetén még fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Tálaláskor díszítsük a tetejét finomra vágott kaporral és ha van, kagylódarabokkal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3182
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ugyanezt az ételt elkészíthetjük zöld pesztós formában, azzal is nagyon finom. A sajtkedvelők a tetejét még további reszelt sajttal megszórhatják. A pesztó krém hűtőben hetekig is el áll. Érdemes nagyobb adagot készíteni, későbbi felhasználás céljára.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Már a neve fantasztikus, a látványa meg h?ha...- egy tányérral most megennék, köszönöm. :-D Hogy ez nekem sikerül-e, elkészítés, remélem, ... :-) , -mert most korog a gyomrom..:-)

Barny

Ismét bókok tömkelegével láttál el, ilyen embereknek öröm f?zni! Köszi és minden jót!!

Éva-Anyóca

Kedves barna39! Ha egyszer az étel csodálatos, akkor természetes.:-) Örülök, a Te általad feltett reciknek, mert ahogy írtad, hogy hol és kiknek készíted, mi alapján változik vagy erre vagy arra a recept, az is tetszik,(akármelyik ételednél, amit eddig ismerek ), :-) , - ...nem csoda, hogy ennyi fantasztikus ételt tudsz készíteni, amikor annyi minden csoda vesz körül, és ad ihletet, elkészítési lehet?séget. Gondolom, akik a családon kívül, munkahelyileg fogyasztják, szintén örülhetnek eme alkotásoknak.:-) Szép napot kívánok, és nagyon várom a többi finomságaidat! :-) Éva-Anyóca

Hozzávalók

A raguhoz

A pesztóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek