Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsom pesztós penne fruits de mer

Paradicsom pesztós penne fruits de mer
Paradicsom pesztós penne fruits de mer
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyanezt az ételt elkészíthetjük zöld pesztós formában, azzal is nagyon finom. A sajtkedvelők a tetejét még további reszelt sajttal megszórhatják. A pesztó krém hűtőben hetekig is el áll. Érdemes nagyobb adagot készíteni, későbbi felhasználás céljára.

hozzávalók / 10 adag

A raguhoz

A pesztóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a pestót: A szárított paradicsomot és a csilipaprikát főzzük fel a borban, majd tegyük félre hűlni. Hűlés után egy mixerbe téve a fokhagymával, reszelt sajttal, bazsalikommal és az olívaolajjal jól mixeljük össze. Fűszerezzük tetszés szerint sóval, borssal.
  2. A kiolvasztott, lecsepegtettet tenger gyümölcsét finomra vágott vöröshagymával vajon pirítsuk le serpenyőben, öntsük fel fehérborral, és párologtassuk el a levét.
  3. Közben főzzük ki a penne tésztát úgy, hogy a közepe még enyhén roppanós maradjon.
  4. Főzés után még melegen öntsük a lepirított tengeri herkentyűkre. Melegítsük át a házilag készített finom, paradicsomos pesztónkkal, és szükség esetén még fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Tálaláskor díszítsük a tetejét finomra vágott kaporral és ha van, kagylódarabokkal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 094
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei paradicsomos pesztóban, paradicsomos kagyló és rák, fehérboros-paradicsomos tengeri herkentyűk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-13 10:43

Már a neve fantasztikus, a látványa meg hűha...- egy tányérral most megennék, köszönöm. :-D
Hogy ez nekem sikerül-e, elkészítés, remélem, ... :-) , -mert most korog a gyomrom..:-)

barna39
Barny / barna39 Wed, 2013-02-13 10:59

Ismét bókok tömkelegével láttál el, ilyen embereknek öröm főzni! Köszi és minden jót!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-13 16:11

Kedves barna39!

Ha egyszer az étel csodálatos, akkor természetes.:-)

Örülök, a Te általad feltett reciknek, mert ahogy írtad, hogy hol és kiknek készíted, mi alapján változik vagy erre vagy arra a recept, az is tetszik,(akármelyik ételednél, amit eddig ismerek ), :-) , - ...nem csoda, hogy ennyi fantasztikus ételt tudsz készíteni, amikor annyi minden csoda vesz körül, és ad ihletet, elkészítési lehetőséget. Gondolom, akik a családon kívül, munkahelyileg fogyasztják, szintén örülhetnek eme alkotásoknak.:-)
Szép napot kívánok, és nagyon várom a többi finomságaidat! :-)
Éva-Anyóca

577
tenger gyümölcsei mix 100 dkg
vaj 80 g
vöröshagyma 100 g
fehérbor 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
penne 700 g
szárított paradicsom 100 g
fehérbor 100 ml
chili 0.5 db
olívaolaj 100 ml
bazsalikom 20 levél
fokhagyma 3 gerezd
pecorino sajt 100 g