r
Nosalty Logó

Sous vide Szent Jakab kagyló, citrommártásos tésztával

ikrex food
Sous vide Szent Jakab kagyló, citrommártásos tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

677
Kalória
26.8g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
206.7g
Víz
122.4g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1249.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1249.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A kagylót 60°C -on 40 percig szuvidoljuk (kevés vajat tehetünk a vákuumzacskóba).
  2. A szószhoz a kagyló sütése után maradt vajra 3-4 szál összeaprított petrezselyemzöldet, 1 (esetleg 2) gerezd fokhagymát megroppantva és felaprítva teszünk, vákuumzacskóban kagyló után maradt levet is beleöntjük. Összeforraljuk, fél citrom levével, 1 dl tejszínnel dúsítjuk, kb. 10 g hűtőhideg vajjal sűrítjük.
  3. A 70g al dente (haraphatóra) főtt tésztát a szószba rakjuk, a főzőlevet nem csöpögtetjük le róla, sőt, ha nem elég a szósz, akkor még pluszban pár evőkanállal is tehetünk bele, ettől (a benne lévő keményítőtől) sűrűbb és több lesz a szósz, jobban bevonja a tésztát.
  4. Díszítéshez és a tésztahalmocskák tetejére friss petrezselyemzöldet és zöldhagyma szárat javaslunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

A recept elkészítéséről a youtube-csatornámon láthattok videót.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek