Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás-padlizsános bruschetta

Paprikás-padlizsános bruschetta
Paprikás-padlizsános bruschetta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég régi receptünk, már több éve készítjük, soha nem marad belőle egy szelet sem. Hidegen is, sőt másnap is nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát bekenjük olívaolajjal, a padlizsánt hosszában 4 szeletre vágjuk, szintén megkenjük az olajjal. (2 evőkanál, a többit félretesszük.)
  2. Tepsire fektetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük. A sütés alatt egyszer fordítsuk meg. A paprikát és a padlizsánt 12-15 perc múlva kivesszük.
  3. A paprikát 10 percre egy papírzacskóba rakjuk (így könnyebben le tudjuk húzni a bőrét). Megtisztítjuk a paprikát, és kb. egy centiméteres kockákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkockázzuk, az egészet egy tálba rakjuk, amiben majd összekeverjük.
  4. A bazsalikom leveleket egymásra tesszük, összecsavarjuk, mint egy szivart, és felszeleteljük. Így vékony hosszú csíkokat kapunk, adjuk a keverékhez a kapribogyóval, balzsamecettel, olívaolajjal és a granulált fokhagymával együtt, sózzuk, borsózzuk.
  5. A kenyeret szeleteljük fel, és sütőben süssük ropogósra kb. 3 perc alatt. Kenjünk rá egy adag kecskesajtot, és halmozzuk rá a zöldséget.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 872
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paprikás-padlizsános sült bagett, sült zöldséges bruschetta, bazsalikomos-zöldséges bagett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

359
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
padlizsán 2 db
olívaolaj 3 ek
bazsalikom 1 csokor
kapribogyó 3 teáskanál
balzsamecet 2 teáskanál
fokhagymapor 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kecskesajt 300 g
bagett 15 szelet