r
Nosalty Logó

Paprikás-padlizsános bruschetta

Marcsus
Paprikás-padlizsános bruschetta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

357
Kalória
16.5g
Fehérje
27.1g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
220.4g
Víz
39.5g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1394 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6054.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    2553 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    510 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    8363 micro
  • β-crypt
    1876 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3942 micro
Összesen 2143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát bekenjük olívaolajjal, a padlizsánt hosszában 4 szeletre vágjuk, szintén megkenjük az olajjal. (2 evőkanál, a többit félretesszük.)
  2. Tepsire fektetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük. A sütés alatt egyszer fordítsuk meg. A paprikát és a padlizsánt 12-15 perc múlva kivesszük.
  3. A paprikát 10 percre egy papírzacskóba rakjuk (így könnyebben le tudjuk húzni a bőrét). Megtisztítjuk a paprikát, és kb. egy centiméteres kockákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkockázzuk, az egészet egy tálba rakjuk, amiben majd összekeverjük.
  4. A bazsalikom leveleket egymásra tesszük, összecsavarjuk, mint egy szivart, és felszeleteljük. Így vékony hosszú csíkokat kapunk, adjuk a keverékhez a kapribogyóval, balzsamecettel, olívaolajjal és a granulált fokhagymával együtt, sózzuk, borsózzuk.
  5. A kenyeret szeleteljük fel, és sütőben süssük ropogósra kb. 3 perc alatt. Kenjünk rá egy adag kecskesajtot, és halmozzuk rá a zöldséget.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Elég régi receptünk, már több éve készítjük, soha nem marad belőle egy szelet sem. Hidegen is, sőt másnap is nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek