Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános-paradicsomos bruschetta

Parmezános-paradicsomos bruschetta
Parmezános-paradicsomos bruschetta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor finom, persze nyáron a paradicsomszezon kezdetén a legízletesebb. Az olaszok azt mondják, hogy ez a szegény emberek ennivalója... egyszerű, pirított, fehér kenyér. Hát mi nagyon szeretjük:) Buon Apettito!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keressünk egy olyan pékséget, ahol könnyű tésztájú, de kívül ropogós bagettet (vagy más kedvünk szerint valót, mondjuk Ciabatta-t) árulnak. Szeleteljük fel kb. 1 cm vastag szeletekre. Pirítsuk meg egy serpenyőben egy kevés olívaolajon, és dörzsöljük be fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Mossuk meg a paradicsomokat, majd forrázzuk le őket. Húzzuk le a paradicsomok héját, és próbáljuk eltávolítani a magokat is, kockázzuk fel. Vágjuk egész finomra hagymát is. Keverjük össze a paradicsomot, hagymát, balzsamecetet egy tálban, zúzzunk hozzá egy gerezd fokhagymát is , locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Daraboljuk fel a bazsalikomot, petrezselymet, és adjuk ezt is hozzá.
  3. Kanalazzuk a kenyérszeletekre a paradicsomos keveréket, reszeljünk rá parmezánt.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos pirítós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

560
kenyér 6 szelet
paradicsom 5 közepes db
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 1 marék
parmezán sajt 150 g
fokhagyma 3 gerezd
cayenne bors 1 csipet
balzsamecet 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
vöröshagyma 1 közepes db