r
Nosalty Logó

Gomba bruschetta

Receptműves
Gomba bruschetta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

175
Kalória
8.2g
Fehérje
23.5g
Szénhidrát
6.3g
Zsír
130.2g
Víz
-
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    520.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk és nagyon apróra felkockázzuk.
  2. Kis lángra feltesszük az olajat, majd beletesszük a gombát és ráreszeljük a fokhagymát.
  3. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt pároljuk.
  4. Vágjuk apróra a petrezselymet és a bazsalikomot.
  5. Ha a gomba levet eresztett, meghintjük az összevágott zöldfűszerekkel és fedő nélkül (el tudjon párologni a leve) összefőzzük, amíg a gomba megpuhul.
  6. Pirított kenyérrel tálaljuk

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Nemrég egy gombákról szóló könyvet olvasgattam, melyben számtalan olyan fajta szerepelt, amelyek létezéséről nem is hallottam, persze sokuk nem ehető, így, ha saját szedéssel szeretnénk zsákmányt gyűjteni, mindenképp ellenőriztessük szakértővel. Másnap, épp a szokásos bevásárláson örömmel tapasztaltam, hogy az adott hipermarketben nemcsak előre kimért, dobozolt gombákat lehet kapni, hanem egyéni ízlés szerint válogatva, vegyesen is meg lehet vásárolni többfélét. Ennek örömére készült az alábbi recept, most éppen fehér, valamint barna csiperkéből és laska gombából.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek