Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bruschetta 3.

Bruschetta 3.
Bruschetta 3.
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mondás szerint, addig tart Katalónia, ameddig ismerik a paradicsomos kenyeret.
Bár a fenti recept inkább az hazai éttermekben rendelhető változat (az olasz konyhából való bruschetta), míg Barcelonában a pincér ezt nemes egyszerűséggel tálalja: két szelet kenyér, 1 egész paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, üvegben olívaolaj, és egy kés formájában.
Aztán jön az éhes vendég, aki a fokhagymával bedörzsöli a kenyeret, majd a félbevágott paradicsommal jól átitatja, az egészet bemasszírozza. A tetejére kevés olívaolajat csorgat, és már kész is az isteni lakoma.
Buen provecho!


hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk és apró kockára vágjuk.
  2. A fokhagymát felkockázzuk.
  3. Összekeverjük a paradicsomot és a fokhagymát olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk.
  4. A kenyérre halmozzuk és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 247
elküldve: 0
receptkönyvben: 194
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
mikor: uzsonna

egyéb elnevezések

Pa amb tomquet, paradicsomos kenyér, kenyér paradicsommal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fizso
Fizso Tue, 2012-08-07 07:25

Juj, ez nagyon finom! Most készítettem el, de már el is fogyott! Azt hiszem, mindjárt csinálok még egy adaggal... :)

Kat
Kat Sat, 2010-11-27 07:31

Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. Így van ez, ezzel a bruschettával is. Azt hiszem csinálok is valamelyik nap vacsira. Köszi az ötletet! További szép napot Neked, kedves Ze(n)derta!

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2010-11-28 14:43

kedves Kat!
örülök. bevallom, nem is bruschettának készült ez a recept, hanem spanyol paradicsomos kenyérnek.
az még egyszerűbb, és ugyanolyan finom.
üdv,
toma

228
paradicsom 1 db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
kenyér 1 szelet