Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves ahogy Sylvia készíti

Palócleves ahogy Sylvia készíti
Palócleves ahogy Sylvia készíti
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy vált nagy kedvencünkké ez a pompás leves, hogy gyerekkorunkban nálunk nem főzték, soha nem kóstoltam. Először már felnőtt koromban ettem egy étteremben, és rögtön kipróbáltam otthon is. Kicsit alakítgattam rajta, próbáltam többféle húsból (a csirke tetszett legkevésbé, de pulykával, sertéssel is finom volt), míg végül maradtunk ennél a verziónál. Azóta persze az Ínyesmester szakácskönyvéből megismertem az eredeti receptet, de mi maradunk ennél.

Nagyon kiadós - sütivel, palacsintával tökéletes ebéd. Másnapra még finomabb is lesz - már ha marad!

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
  2. A marhahúst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd beletesszük a húst, és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, köményt, babérlevelet, fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Amíg fő a hús, addig megtisztítjuk és összevágjuk a zöldségeket. Amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük a sárgarépát, fehérrépát, krumplit, és tovább főzzük. Amikor már majdnem puha minden, akkor beletesszük a darabolt zöldbabot, és ha kell, pótoljuk a vizet.
  4. Mikor minden megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  • költség: 2700 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 682
elküldve: 3
receptkönyvben: 45
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palócleves marhahúsból, palócleves marhából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bruercsi
bruercsi Thu, 2015-03-19 20:28

Ma megcsináltam, nagyságrendileg a recepted alapján, de én tettem bele kaprot. Húúú, azt a betyár mindenit, naaaagyon finom volt!!!!!! :)

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2015-03-20 19:06

Szia !
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett ! (Nálunk ez az egyik kedvenc )
Legközelebb én is megszórom kaporral a tetejét - legalább a saját tányéromon :)
üdv
Sylvia

bruercsi
bruercsi Thu, 2015-03-19 12:52

A kapor véletlen nem maradt ki a receptből? Vagy ez direkt nem kapros?

macska11
Sylvia / macska11 Thu, 2015-03-19 18:58

Semmiképp nem állítom, hogy ez az eredeti recept, (merthogy nagyon nem), de mi így szeretjük, így készítem. A kapor nálunk nagyon kevés ételbe kerül, mivel a férjem nem szereti, de természetesen aki szereti, nyugodtan megszórhatja a tetejét apróra vágott kaporral :).

359
marhanyak 80 dkg
sárgarépa 30 dkg
fehérrépa 20 dkg
burgonya 35 dkg
zöldbab 45 dkg
disznózsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 csipet
babérlevél 3 db
tejföl 350 g
finomliszt 1 csapott ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 2.5 l