Nosalty Logó

Paella csirkével és egy leheletnyi jalapeñoval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paella csirkével és egy leheletnyi jalapeñoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 454 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3564.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    728 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    596 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4991 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3241 micro
Összesen 1818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 85 Kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a levest.
  2. A hagymát és a fokhagymát daraboljuk fel, a paprikát kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk.
  3. A csirkét is feldaraboljuk, wok-ban, vagy egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tálba félretesszük.
  4. 1-2 ek olajon pároljuk a hagymákat, és a paprikákat (a jalapeñot is), s visszatesszük rájuk a húst.
  5. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a húslevest és beleszórjuk a rizst.
  6. Lefedve, lassú tűzön kb. 25 percig főzzük, közben néha megrázogatjuk az edényt, de össze ne keverjük.
  7. Nyamm! :)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12193
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gondoltam, jó lenne egy kis spanyolosat rittyenteni itthon kettőnknek, így született meg több recept összeolvasásából a saját ízlésünknek legkedvesebb, kissé pikáns csirkés paella. Ugyan 4 adagra írtam, de két éhes jóevő simán benyomja ezt a mennyiséget :) fiúk főleg. Bonápetí 

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.