r
Nosalty Logó

Aragóniai sonkás paella garnélarákkal

NS
Aragóniai sonkás paella garnélarákkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

931
Kalória
64.4g
Fehérje
109.1g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
256.5g
Víz
216.1g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3727 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3165.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    1965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 931 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12661.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2793 mg
  • Nátrium
    7860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    436.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1026 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3727 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben megfelelő mennyiségű olaj hozzáadásával a kockára vágott sonkát, vöröshagymát és a csirkemellet pár percig pirítjuk.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és a fűszerkeverékkel, végül a rákot is hozzáadjuk.
  3. A rizst megmossuk, lecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz, húsleves alaplével felengedjük, és lassú tűzön 25 perc alatt készre főzzük.
  4. Citromcikkekkel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p

Finom és egyszerű paella recept. Nekem legalább annyira ízlett, mint amiket Spanyolországban ettem. Jó étvágyat! :)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...