Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt csirkemell kínai fűszerekkel

Pácolt csirkemell kínai fűszerekkel
Pácolt csirkemell kínai fűszerekkel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkemell nálunk kedvenc húsfajta, csak pácolás nélkül semmi íze, tehát ki van próbálva mindenféle fűszerezés. Persze szeretjük a kínai konyhát, s kipróbálni más fajta ízesítést is. Nem félek az új dolgoktól sem, ez bejött!

hozzávalók / 6 adag

A csirkemellhez

A díszítéshez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, akik nem akarnak egész délelott a konyhában tenni-venni egy jó ebéd miatt, de közben nem akarnak lemondani a finom ételről...
Fehér rizzsel és sütőben sült burgonyával tálaljuk, idényzöldséggel díszítjük.
Aki szereti a csípőset. megszórhatja chili paprikával, én úgy szeretem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kb. 5x5 mm-es csíkokra vágjuk, és pácoljuk a fehérbor, az 1 dl szójamártás, 2 tojásfehérje, a lenyomott fokhagyma és a kínai fűszerkeverék feléből készült lében legalább 1-2 órát (én előző nap készítem el).
  2. Vastag fenekű edényben - wokban - olajat forósítunk, rátesszük a masszát és a kolbászt darabokra vágva, a csiperkét, a borsót, s fedő alatt pároljuk 20 percig. Felöntjük a maradék szójamártással, és fűszerezzük a maradék fűszerrel.
  3. Kb. 15 perc párolás után hozzáadjuk a kis (kb. 10x10 mm-es) kockákra vágott körtét, almát, barackot és félbevágott szőlőszemeket.
  4. Egy kevés vízben feloldjuk a keményítő lisztet, és hozzáadjuk kevergetés közben. Nem több mint 5 percet pároljuk! Elzárjuk a hőforrást, és fedő alatt hagyjuk.
  5. A mogyorót tálaláskor szórjuk az ételre.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 777
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iminkooo

Mióta szakács: 2010.08.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kínai csirke ahogy mi szeretjük, kolbászos-gombás csirkemell szójaszószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

566
csirkemell filé 100 dkg
szójaszósz 200 ml
kolbász 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
csiperkegomba 5 dkg
édes fehérbor 1 dl
kínai ötfűszer-keverék 0 ízlés szerint
tojásfehérje 2 db
fokhagyma 2 gerezd
alma 1 db
őszibarack 1 db
körte 1 db
szőlő 15 dkg
törökmogyoró 4 dkg
napraforgó olaj 1 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
uborka 10 dkg
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db