r
Nosalty Logó

Kínai szezámmagos csirke Erabelltől

NS
Kínai szezámmagos csirke Erabelltől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bundázáshoz

A mázhoz

578
Kalória
28.2g
Fehérje
48.2g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
124.4g
Víz
118g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A bundázáshoz

A mázhoz

Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A bundázáshoz

A mázhoz

Összesen 2310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A bundázáshoz

A mázhoz

Összesen 243 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 578 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4907.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    497.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 2310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2547 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A bundázáshoz

  1. A csirkemellet feldaraboljuk kis kockákra. A bundához valókat egy tálba összekeverjük úgy, hogy sűrű masszát kapjunk.
  2. Beleforgatjuk a feldarabolt húst a masszába, majd hagyjuk egy kicsit állni addig, míg a mázt elkészítjük.
  3. A mázhoz a hozzávalókat összevegyítjük (mindenki szája íze szerint ízesítheti:méz, chili vagy erős paprikakrém).
  4. Ezután a húst forró olajban szép világosbarnára sütjük, majd még melegében beleforgatjuk a mázba.
  5. Egy tálba szedjük őket, köretként rizi-bizit kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ezt a receptet nagyon szereti a családom, mivel egyszerű elkészíteni, nagyon finom és nem túl drága. Kiadós és laktató is egyben. Mindenkinek ajánlom, akik szeretik a különleges ízvilágot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...