r
Nosalty Logó

Pácolt csirkecomb, baconbe tekerve céklasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pácolt csirkecomb, baconbe tekerve céklasalátával
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A céklasalátához

Összesen 1263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A céklasalátához

Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A céklasalátához

Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    2213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A céklasalátához

Elkészítés

A húshoz

  1. A mézet, a paprikakrémet és a szójaszószt összekeverjük. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük őket a pácba, jól megkenjük őket vele, és 1 órára állni hagyjuk.
  2. Amíg pihen a comb, addig a céklát duplán fóliába csomagoljuk, és sütőben megsütjük.
  3. Amikor már jól átjárták az ízek a combokat, akkor betekerjük baconbe, és jénaiba fektetjük őket.
  4. Aláöntjük a bort és egy kis vizet. Az egészet letakarjuk fóliával, és sütőbe tesszük. Hagyjuk párolódni őket 1 óra hosszát közepes hőfokon. Amikor már megpuhultak, a fóliát levesszük róla, és ropogósra sütjük őket.
  5. A megsült céklákat megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A nyers céklát pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  6. Az öntetnek valókat egy zárható üvegbe összerázzuk, majd ráborítjuk a céklára.
  7. Magokból és hüvelyesekből álló (így kapható) körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9239
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam a biopiacon a céklát, és gondoltam, hogy készíteni kellene egy kis salátát próbaképpen. Mivel volt otthon csirkecomb és bacon, a többi csak a fantáziám szüleménye volt. Általában hirtelen ötlettől vezérelve főzök, azokból az alapanyagokból, amik itthon vannak.

Hozzávalók

A húshoz

A céklasalátához

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...