r
Nosalty Logó

Egészben sült omlós csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Egészben sült omlós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4681 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6280.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    3108 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2249.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 4681 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütés előtt pár órával a csirkét jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük.
  2. A meghámozott és golflabda méretűre darabolt burgonyát lobogó forró vízbe tesszük a citrommal, a gerezdekre szedett fokhagymával együtt, és 12 percig főzzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréssel).
  4. Az előfőzött burgonyáról leöntjük a vizet (kivesszük a citromot belőle), és a fokhagymával együtt száraz serpenyőben, nagy lángon, 1 percig, rázogatva pirítjuk.
  5. A csirke bőrét pár ek olívaolajjal bekenjük, belsejébe dugdossuk a fokhagymát, a kakukkfűcsokrot és a jól megszurkált forró citromot.
  6. Olajozott tepsibe tesszük (mellel felfelé), és 45 percig sütjük.
  7. A csirke köré rendezzük az előfőzött-sütött burgonyát, meglocsoljuk a csirke levével, és megszórjuk a rozmaringgal.
  8. A csirke mellét befedjük a bacon szeletekkel, és újabb, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  9. Tálalás előtt kivesszük a csirke belsejéből a citromot és a kakukkfüvet.
  10. A sült fokhagymával bedörzsöljük a csirke bőrét, a bacon-t hagyhatjuk a mellen, vagy darabokra vágva a burgonyára is szórhatjuk.
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 142
  • Össznézettség: 161143
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Míg nem találtam rá Jamie receptjére, mindig félve készítettem egészben sült csirkét. Attól tartottam, hogy hagyományos sütőben nem lehet olyan finom puhára sütni, mint grillnyárson. A félelmem alaptalan volt, hisz Jamie trükkje a forrón megszúrkált citrommal tökéletesen működik!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem és nagy sikert arattam.Köszönet érte!!!!

Mignon

Szuper!!! Nagyon örülök és köszönöm a visszajelzést! Üdv: Mignon

Törölt felhasználó

Ezt a részt nem értem: "A csirke köré rendezzük az el?f?zött-sütött burgonyát, meglocsoljuk a csirke levével, és megszórjuk a rozmaringgal. " Mikkor keletkezik ennél a receptnél csirke lé amit rá kell öntenem?

Törölt felhasználó

Az el?tte lev? pontot olvasd vissza és kitisztul :) 45 perc sütés alatt enged elég levet :)

Mignon

Szia! A 45 perc sütés alatt lesz egy kevés leve. Üdv: Mignon

Törölt felhasználó

A citromot milyen formában tesszük bele? Darabolva ? Egészben (csak megmosva), Hámozva? Üdv, SaxonB

moncsicsi83

Ma elkészítettem! Ilyen isteni finom omlós csirkét még életemben nem ettem. Nagyon ízlett a családnak! Köszönet érte! :)

Mignon

Nagyon örülök! :) Köszönöm a visszajelzésed, további jó sütés-f?zést neked! Szép napot, üdv: Mignon

Törölt felhasználó

Nagyon finom és nagyon egyszer?! Köszi! Márti

Mignon

Kedves Márti! Én köszönöm a visszajelzést, örülök a recept sikerének! Üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Üdvözlöm Mignon! Karácsonyra tervezem elkészíteni a pipit és az lenne a kérdésem, hogy a sütés kezdésénél le van-e fedve a pipi alufoliával és ha igen akkor mikor kell azt eltávolítani. Köszönettel és Boldog Karácsonyt!

thetisz

Isteni finom, omlós, szaftos lett. Eszméletlen a citrom benne!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek