Egészben sült omlós csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1171
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
4681
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1570.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 777 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 562.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
1171
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 300.5 g
Zsír
-
Összesen 254.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1076 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6280.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 671 mg
-
Foszfor 3108 mg
-
Nátrium 1695 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2249.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 602 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 398 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 1051 mg
-
Retinol - A vitamin: 567 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
4681
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Sütés előtt pár órával a csirkét jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük.
- A meghámozott és golflabda méretűre darabolt burgonyát lobogó forró vízbe tesszük a citrommal, a gerezdekre szedett fokhagymával együtt, és 12 percig főzzük.
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréssel).
- Az előfőzött burgonyáról leöntjük a vizet (kivesszük a citromot belőle), és a fokhagymával együtt száraz serpenyőben, nagy lángon, 1 percig, rázogatva pirítjuk.
- A csirke bőrét pár ek olívaolajjal bekenjük, belsejébe dugdossuk a fokhagymát, a kakukkfűcsokrot és a jól megszurkált forró citromot.
- Olajozott tepsibe tesszük (mellel felfelé), és 45 percig sütjük.
- A csirke köré rendezzük az előfőzött-sütött burgonyát, meglocsoljuk a csirke levével, és megszórjuk a rozmaringgal.
- A csirke mellét befedjük a bacon szeletekkel, és újabb, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
- Tálalás előtt kivesszük a csirke belsejéből a citromot és a kakukkfüvet.
- A sült fokhagymával bedörzsöljük a csirke bőrét, a bacon-t hagyhatjuk a mellen, vagy darabokra vágva a burgonyára is szórhatjuk.
- Sütés ideje: 95 perc
- Receptkönyvben: 457
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 182250
- Feltöltés dátuma: 2009. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Míg nem találtam rá Jamie receptjére, mindig félve készítettem egészben sült csirkét. Attól tartottam, hogy hagyományos sütőben nem lehet olyan finom puhára sütni, mint grillnyárson. A félelmem alaptalan volt, hisz Jamie trükkje a forrón megszúrkált citrommal tökéletesen működik!