r
Nosalty Logó

Egészben sült omlós csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Egészben sült omlós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6280.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    3108 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2249.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 4681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütés előtt pár órával a csirkét jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük.
  2. A meghámozott és golflabda méretűre darabolt burgonyát lobogó forró vízbe tesszük a citrommal, a gerezdekre szedett fokhagymával együtt, és 12 percig főzzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeveréssel).
  4. Az előfőzött burgonyáról leöntjük a vizet (kivesszük a citromot belőle), és a fokhagymával együtt száraz serpenyőben, nagy lángon, 1 percig, rázogatva pirítjuk.
  5. A csirke bőrét pár ek olívaolajjal bekenjük, belsejébe dugdossuk a fokhagymát, a kakukkfűcsokrot és a jól megszurkált forró citromot.
  6. Olajozott tepsibe tesszük (mellel felfelé), és 45 percig sütjük.
  7. A csirke köré rendezzük az előfőzött-sütött burgonyát, meglocsoljuk a csirke levével, és megszórjuk a rozmaringgal.
  8. A csirke mellét befedjük a bacon szeletekkel, és újabb, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  9. Tálalás előtt kivesszük a csirke belsejéből a citromot és a kakukkfüvet.
  10. A sült fokhagymával bedörzsöljük a csirke bőrét, a bacon-t hagyhatjuk a mellen, vagy darabokra vágva a burgonyára is szórhatjuk.
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 457
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 182250
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Míg nem találtam rá Jamie receptjére, mindig félve készítettem egészben sült csirkét. Attól tartottam, hogy hagyományos sütőben nem lehet olyan finom puhára sütni, mint grillnyárson. A félelmem alaptalan volt, hisz Jamie trükkje a forrón megszúrkált citrommal tökéletesen működik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...