r
Nosalty Logó

Tárcsán sütött zöldséges hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tárcsán sütött zöldséges hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4016 micro
  • β-karotin
    10135 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    3316 micro
Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    411 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2818.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4117 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    151 mg
  • C vitamin:
    543 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    16064 micro
  • β-karotin
    40541 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    12869 micro
  • Lut-zea
    13264 micro
Összesen 5133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    418 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    335 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk és beleforgatjuk az 1 dl olajjal elkevert fokhagymás villámpácba. A sertécombot is vékonyra csíkozzuk, majd beleforgatjuk az 1 dl olajjal elkevert mexikói villámpácba. (Ezeket előző nap szoktam elkészíteni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.)
  2. A hagymát kockára, a paradicsomot és a paprikát karikára, a sárgarépát és a cukkinit zsülienre vágjuk.
  3. A tárcsát nagyon kevés olajjal előmelegítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd egy edénybe kiszedjük. Most a paprika kerül a tárcsára, s amikor majdnem kész, visszaöntjük rá a hagymát, összesütjük, azután kiszedjük a tárcsából.
  4. Ugyanígy járunk el a cukkinivel. Megpároljuk nagyon kevés olajon és ha majdnem kész, visszaöntjük rá a hagymás, paprikás keveréket. Kiszedjük és következik a sárgarépa. Mikor az is majdnem kész, visszaöntjük a zöldségeket és jól elkeverjük. Kiszedjük és a paradicsom kerül sütésre a tárcsára, majd visszakeverjük bele a zöldséges egyveleget. Mikor kész a zöldségkeverék, kiszedjük és félretesszük..
  5. A csirkemell alá nem teszünk olajat, mert a villámpác elkészítésekor ezt megtettük. Ha a csirkemell megsült, akkor a zöldségeket visszaöntjük a tárcsába és összeforgatjuk az egészet, majd újból kiszedjük.
  6. Már csak a sertéshús van hátra. Mikor az is megsült, akkor az előzőleg kiszedett zöldséges-csirkemelles keveréket visszaöntjük, összeforgatjuk és készre pirítjuk. (A Knorr villámpácok elég fűszerezettséget biztosítanak, de ha szükséges, akkor ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7697
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi összejöveteleken mindig nagy sikert arat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?