r
Nosalty Logó

Sajtos párizsi szelet rizzsel és tartármártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos párizsi szelet rizzsel és tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A tartármártáshoz

Összesen 1621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A tartármártáshoz

Összesen 6479 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A tartármártáshoz

Összesen 274 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.8 g

Zsír

  • Összesen
    496.2 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8315.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    3574 mg
  • Nátrium
    2604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 6479 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tartármártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk.
  2. A tojásokat felverjük, belereszeljük a sajtot, a majonézt hozzáadjuk, és jól összekeverjük az egészet.
  3. A hússzeleteket előbb lisztbe, majd a tojásba, majdújból lisztbe forgatjuk. Forró olajbankisütjük.
  4. A rizst elkészítjük a rajta lévő utasítások szerint, és hozzáadjuk a kukoricát.
  5. A tartármártáshoz minden hozzávalót összekeverünk kb. 3 percig.
  6. Lehet tálalni és fogyasztani!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9889
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Főfogásnak ajánlom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kis menyemet ezzel a neki való étellel vártam vasárnapi ebédre.

Hozzávalók

A húshoz

A tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.