r
Nosalty Logó

Oreo torta kávés piskótával

Katharosz
Oreo torta kávés piskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

1718
Kalória
26g
Fehérje
146.7g
Szénhidrát
117.7g
Zsír
152g
Víz
367.8g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
95g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Összesen 1718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Összesen 10299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    706.4 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8419.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1856 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    880.2 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    911.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2813 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 10299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Összeforgatjuk a lisztet a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
  2. Egy robotgép segítségével habosra verjük a tojásokat a cukorral, vaníliával, majd hozzáadjuk a tejfölt, kávét és az olajat. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is.
  3. Ezután egy 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-35 perc alatt. (Tűpróba!)
  4. A kész piskótát egy sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen alul, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a kissé domború teteje is szép sima lesz.
  5. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk, a kész torta teteje a sima, alsó lap lesz, ezután a tetején lévő lapot egy állítható tortaformába tesszük.

Krém

  1. 2,5 dl tejet felforrósítunk, közben simára keverjük a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A meleg tejet kis adagokban a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés mellet. Ezután kis lángon továbbra is keverve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
  2. Közben a zselatint beáztatjuk 5 evőkanál hideg vízbe, majd kis lángon felolvasztjuk.
  3. A teljesen kihűlt, főzött krémet habosra keverjük a mascarponéval, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, a zselatinhoz keverünk 4 evőkanál krémet, majd egy habverő segítségével a krémhez keverjük.

Bevonat, díszítés

  1. A krém harmadát az alsó tésztalapra kenjük, elosztjuk rajta a negyedelt keksz felét, majd újra a krém harmada és a maradék keksz jön, végül a maradék krém, ezt a sima tetejű piskótával beborítjuk, kicsit rányomjuk. Ezután hidegre tesszük pár órára, én egy éjszakára szoktam, így az ízek is jól összeérnek.
  2. A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét, ha teljesen megdermedt, habrózsákkal és a maradék oreo keksszel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Kicsit macerás az elkészítése, de megéri a fáradozást, ez a nagyon finom, dekoratív torta. Forrás: net

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek