r
Nosalty Logó

Tojáslikőr torta Éva konyhájából

Éva házias konyhája
Tojáslikőr torta Éva konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Linzer alap

Tészta

Krém

841
Kalória
11g
Fehérje
71.2g
Szénhidrát
55.5g
Zsír
96.9g
Víz
240.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
39.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    555.5 g
  • Telített zsírsav
    314 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7917.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    711.7 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    968.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4335 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Linzer alap

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 40 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a linzertésztát. 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A tészta: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd a lisztet, sütőport, mandulát, és összekeverjük. A reszelt csokoládét is hozzáadjuk, majd a habbá fölvert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 190 fokon 45 percig sütjük.
  6. A krém: a tejszínt a fixálóval, 3 csomag vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá fölverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál tojáslikőrt, és rövid ideig még keverjük.
  7. A már megsült és kihűlt linzertésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral.
  8. A tésztát kétfelé vágjuk, majd az alsó felét ráhelyezzük a sárgabaracklekvárral megkent linzertésztára, és egy réteg krémmel megtöltjük, majd a másik felét a tésztának ráhelyezzük.
  9. A maradék krémmel bevonjuk a tésztát, majd díszítjük, és a tetejét még bevonjuk tojáslikőrrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Németországban egy nosztalgia süti. Annyira régi recept, még a nagymamák idejében sütötték. A nagyik receptje az csak mandulával készült, liszt nélkül. Annyit változtattam a recepten, hogy adtam hozzá lisztet, és kevesebb mandulát. Nekem a mandulával nagyon tömör volt a tészta.

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek