Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőr torta Éva konyhájából

Tojáslikőr torta Éva konyhájából
Tojáslikőr torta Éva konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban egy nosztalgia süti. Annyira régi recept, még a nagymamák idejében sütötték. A nagyik receptje az csak mandulával készült, liszt nélkül. Annyit változtattam a recepten, hogy adtam hozzá lisztet, és kevesebb mandulát. Nekem a mandulával nagyon tömör volt a tészta.

hozzávalók / 10 adag

Linzer alap

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 40 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a linzertésztát. 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A tészta: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd a lisztet, sütőport, mandulát, és összekeverjük. A reszelt csokoládét is hozzáadjuk, majd a habbá fölvert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 190 fokon 45 percig sütjük.
  6. A krém: a tejszínt a fixálóval, 3 csomag vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá fölverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál tojáslikőrt, és rövid ideig még keverjük.
  7. A már megsült és kihűlt linzertésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral.
  8. A tésztát kétfelé vágjuk, majd az alsó felét ráhelyezzük a sárgabaracklekvárral megkent linzertésztára, és egy réteg krémmel megtöltjük, majd a másik felét a tésztának ráhelyezzük.
  9. A maradék krémmel bevonjuk a tésztát, majd díszítjük, és a tetejét még bevonjuk tojáslikőrrel.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 559
elküldve: 13
receptkönyvben: 253
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes tojáslikőrös torta, tojáslikőrös linzertészta, linzertorta tojáslikőrös tejszínes krémmel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

benjonino
benjonino Fri, 2020-09-11 08:55

Elkészítettem félig: A linzeres alját a lekvárral lehagytam.
Pozitívum:
- Nagyon finom lett a tésztája
Negatívum:
- Nagyon kevés benne a tojás-likőr, szinte érezhetetlen hogy benne van. De tényleg!
- Pont a fenti miatt üres és gelly! Mintha sima tejszínhabbal tölteném. Nagyon hiányzik belőle valami más is!!! Valami íz, valami puding, valami. De szinte biztos, hogy nem az alá nem pakolt lekvár.
- A likőr a tetején teljesen reménytelen. Meg sem próbáltam, mert olyan mennyiségű tejszínt kellett volna még rápakolni hogy ne folyjon le, ami már erős túlzás egy házi tortára. Még émelyítőbben tejszínessé vált volna.
Verdikt: A tésztáját fel fogom még használni, de más töltelékkel. Ilyen formában soha többször!

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Mon, 2020-09-14 12:09

Kedves benjonino Ez egy hagyományos német tojáslikör torta recept Ezt a receptet én is igy kaptam ahogyan fölraktam. Ìzlés dolga kinek mi ízlik. Ha jól emlékszem az eredeti recept valoban csak sima tejszínnel töltötte meg, nem volt benne semmi ízesitö csak a tojáslikör. Probáltam megkeresni,.hogy ide belinkeljem neked. Biztos valahol meg is van még a linkjeim között, de annyi receptet eltároltam már nem találom. Amit nagyon sajnálok az,hogy neked annyira nem jött be nem ízlett. Csalodtál a receptben. Annyi az nem törvényszerü, hogy nem lehet több cukrot vagy tojáslikört a krémbe belerakni ha igy nem izlik, mert én is probáltam hü maradni a recepthez, de pl vaniliás cukrot raktam még bele. üdvözlettel Éva

benjonino
benjonino Mon, 2020-09-21 16:41

Kedves Évi! Sajnálom, hogy keményebb hangot ütöttem meg a kelleténél, csak mérges voltam, mert sajnos a tortát alkalomra süti az ember, tehát rögtön élesbe, nincs gyakorlat. Gyertya-elfújás után jött a hideg-zuhany, hogy bizony ez csak tejszínhabos törta lett.
De 10 nap múlva jött az új szülinap, megcsináltam másik krémmel, isteni lett. Így egészen megenyhültem. Fogadd hát az építő jellegű kritikámat egy másik krém kipróbálásával:

Össze kell keverni:
- Fél kiló mascarpone-t
- 180 g porcukrot
- 3 dl tojáslikőrt
Ezután 6 dl tejszínhabból krémet verek. Félkészen hozzáteszem az extra gyors zselatint (Oetker: 3 tasak ahol 20g/tasak), majd hosszú munkával befejezem. (A zselatinnal már lassabban fog menni)
Ha kész hozzákeverem a tojáslikőröl mascarpone-hoz.
Hűtőbe vele! Nekem csak 1 órám volt, de elkél a hosszabb idő is.
Másnapra a maradék torta krémje tökéletesen megszilárdult, keményebb lett mint a puding, a tojáslikőr meg melengeti a torkot. Nem csoda, hisz van benne 3 dl, markánsan kijön az íze.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-05-19 03:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Sun, 2014-05-18 23:24

Már többször elkészitettem ezt a receptett de nekem eddig még nem volt ilyen problémám vele.Ha nagyon bizonytalan vagy akkor a krémbe tegyél több likört és a torta tetejét csak kevesebb tojáslikörrel vonod be.

anettina
anettina Sun, 2014-05-18 20:26

Szia! A végét nem értem kristálytisztán. Miután az egészet bevontam a krémmel hogyan vonjam be a tetejét tojáslikőrrel? Ráönteni azt mégsem lehet..

839
vaj 100 g
cukor 50 g
finomliszt 200 g
tej 2 ek
vaj 80 g
cukor 100 g
tojás 5 db
mandula 80 g
finomliszt 120 g
sütőpor 1 csomag
tojáslikőr 50 ml
csokoládé 10 dkg
sárgabaracklekvár 5 ek
habtejszín 1000 ml
tojáslikőr 100 ml
habfixáló 5 csomag
vaníliás cukor 3 csomag