r
Nosalty Logó

Tojáslikőr torta Éva konyhájából

Éva házias konyhája
Tojáslikőr torta Éva konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Linzer alap

Tészta

Krém

841
Kalória
11g
Fehérje
71.2g
Szénhidrát
55.5g
Zsír
96.9g
Víz
240.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
39.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    555.5 g
  • Telített zsírsav
    314 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7917.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    711.7 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    968.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4335 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Linzer alap

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 40 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a linzertésztát. 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A tészta: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd a lisztet, sütőport, mandulát, és összekeverjük. A reszelt csokoládét is hozzáadjuk, majd a habbá fölvert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 190 fokon 45 percig sütjük.
  6. A krém: a tejszínt a fixálóval, 3 csomag vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá fölverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál tojáslikőrt, és rövid ideig még keverjük.
  7. A már megsült és kihűlt linzertésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral.
  8. A tésztát kétfelé vágjuk, majd az alsó felét ráhelyezzük a sárgabaracklekvárral megkent linzertésztára, és egy réteg krémmel megtöltjük, majd a másik felét a tésztának ráhelyezzük.
  9. A maradék krémmel bevonjuk a tésztát, majd díszítjük, és a tetejét még bevonjuk tojáslikőrrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Németországban egy nosztalgia süti. Annyira régi recept, még a nagymamák idejében sütötték. A nagyik receptje az csak mandulával készült, liszt nélkül. Annyit változtattam a recepten, hogy adtam hozzá lisztet, és kevesebb mandulát. Nekem a mandulával nagyon tömör volt a tészta.

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...