r
Nosalty Logó

Csokis keksztorta Kingustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis keksztorta Kingustól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6741.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1988 micro
Összesen 4082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet és a kakaót leszitáljuk. A sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal jó habosra verjük, majd hozzákeverjük a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes sárgájás krémbe.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben nagyjából 35-40 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a tejet a kakaóval, a cukorral és az étkezési keményítővel összeforraljuk. A keményítőtől kissé besűrűsödik, és selymes fényt kap. Teljesen hidegre hűtjük, és közben párszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  4. A tejszínt felverjük a zselatinnal és a tetszés szerinti vanília aromával, a kakaós kekszet durvára törjük.
  5. A megsült piskótát két karikára vágjuk. Az alsó lapra először rákenjük a vaníliás tejszínhab felét, ezt meglocsoljuk a kakaós krémmel, megszórjuk durvára tördelt kakaós keksszel, és kissé villával elkevergetjük. Erre kenjük a maradék tejszínhabot, és végül ráhelyezzük a piskóta másik lapját.
  6. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7138
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csokis keksztorta elkészítése nagy elhatározás volt! Sajnos igazi receptet nem sikerült találnom hozzá, így tulajdonképpen egy csokis fagylalt receptet és a saját fantáziámat használtam:)! A vanília aromával felvert tejszínes krémet lehet még úgy is variálni, ha főzünk egy vaníliás pudingkrémet, és azt keverjük össze a tejszínhabbal, így talán még intenzívebb vaníliás és krémesebb ízt kapunk. A díszítésnél azért írtam, hogy tetszés szerinti, mert ez a torta az unokaöcsém első születésnapjára készült el, és így csokoládés tejszínnel és csoki pasztillákkal alakított maci fej alkotta a torta tetejét. Ha nem gyerkőcnek sütöm, akkor valószínűleg tejszínhab rózsák, csokis kekszdarabok és csokireszelék került volna rá:)! Lehet, hogy nem teljesen olyan, mint a cukrászdákban kapható isteni csokis keksz torta, de aki elkészíti, nem fog csalódni benne:)!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...