r
Nosalty Logó

Somlói torta klivi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói torta klivi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7675 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    496.1 g
  • Telített zsírsav
    260 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    3382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6795.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4064 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    706 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4005 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2974 micro
Összesen 7675 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótalaphoz

  1. Hagyományos módon 3 piskótalapot készítünk. A második lap tésztájába keverünk 2 ek darált diót, a harmadikba pedig 1 ek kakaót. A tortasütőbe vágjunk méretre sütőpapírt, így nem kell minden lap sütése után elmosni a formát, hanem papírostul ki tudjuk emelni belőle a piskótát.
  2. A sziruphoz összeforraljuk a vizet, cukrot, rumot, és a megmosott mazsolát. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd a héjukat a szirupba reszeljük. Kihűtjük.
  3. A keményítőt 2 dl tejjel és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a zselatinnal, ha kezd forrni, beleöntjük a keményítős tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és még forrón belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A krémet hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt, mert nem tudjuk elkenni a piskótán.
  4. A kihűlt piskótalapokat átkenjük a sziruppal, és összeállítjuk a tortát. A kakaós lapot tesszük alulra, megkenjük a krém 1/3-ával, és a krémre mazsolát teszünk, amit a szirupban főztünk. Megszórjuk durvára tört dióval is, és ráhelyezzük a diós lapot. Szintén krém, mazsola és dió következik. Felülre kerül a sárga lap. A maradék krémet úgy osztjuk el, hogy a torta tetejére és oldalára is tudjunk belőle vékonyan kenni.
  5. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, és a felolvasztott csoki és vaj keverékével megcsurgatjuk a tetejét.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22294
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készítettem. Kissé időigényes, de megéri!

Hozzávalók

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek