r
Nosalty Logó

Somlói torta klivi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói torta klivi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7675 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    496.1 g
  • Telített zsírsav
    260 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    3382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6795.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4064 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    706 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4005 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2974 micro
Összesen 7675 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótalaphoz

  1. Hagyományos módon 3 piskótalapot készítünk. A második lap tésztájába keverünk 2 ek darált diót, a harmadikba pedig 1 ek kakaót. A tortasütőbe vágjunk méretre sütőpapírt, így nem kell minden lap sütése után elmosni a formát, hanem papírostul ki tudjuk emelni belőle a piskótát.
  2. A sziruphoz összeforraljuk a vizet, cukrot, rumot, és a megmosott mazsolát. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd a héjukat a szirupba reszeljük. Kihűtjük.
  3. A keményítőt 2 dl tejjel és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a zselatinnal, ha kezd forrni, beleöntjük a keményítős tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és még forrón belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A krémet hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt, mert nem tudjuk elkenni a piskótán.
  4. A kihűlt piskótalapokat átkenjük a sziruppal, és összeállítjuk a tortát. A kakaós lapot tesszük alulra, megkenjük a krém 1/3-ával, és a krémre mazsolát teszünk, amit a szirupban főztünk. Megszórjuk durvára tört dióval is, és ráhelyezzük a diós lapot. Szintén krém, mazsola és dió következik. Felülre kerül a sárga lap. A maradék krémet úgy osztjuk el, hogy a torta tetejére és oldalára is tudjunk belőle vékonyan kenni.
  5. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, és a felolvasztott csoki és vaj keverékével megcsurgatjuk a tetejét.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21972
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Születésnapra készítettem. Kissé időigényes, de megéri!

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves klivi ! Ez nagyon finom lehet, gratulálok ! Elmentve. Szép estét kívánok: Anci

Hevike

Hát ez valami mennyei! Csak gratulálni tudok! A hétvégén épp tortát akarok sütni, mert apukámnak lesz a születésnapja. Már keresgéltem a torta receptek között, de egyik sem fogott meg annyira, mint a tiéd! Mikor megláttam azonnal tudtam, "na ez lesz"! Ha elkészült beszámolok róla. Köszi a receptet! Ui: Még, még, még ilyen gyönyör?ségeket!!! :-)

Angie

Ahh, nagyon szép! Ma van a szülinapom, a tortád pont tökéletes lenne erre az alkalomra! :P

Tmea

Gyönyör?!!! Én biztos nem fogom megsütni, mert túl sok a tojás benne, de naggggyon megkóstolnám...:-)))

Törölt felhasználó

Nagyon jol nez ki!Sok sikert tovabra is

P.

Tökéletes! Gyönyör?! Finom! :-) De megnézném felvágva...

makutyi

csodaszép! Komoly munka lehetett.

Törölt felhasználó

GYÖNYÖR?!!!!!

Törölt felhasználó

Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólást. Mi tagadás, volt vele egy kis bíbel?dés, de megérte, a fiam szülinapjára csináltam :) Üdv. Livi

Csiki Piroska

Az els? ünnepi alkalommal megsütöm, hasonló recepttel már készítettem a somlóit, de ilyen gyönyörüt még nem. Gratulálok. Piroska

Törölt felhasználó

Köszönöm Piroska! :)

Hevike

Ígéretemhez híven beszámolok róla milyen lett! Hát ez valami isteni finom! Eddig sosem volt kedvem a somlói galuska elkészítésével bíbel?dni, de a te recepted annyira megfogott, és a szülinaphoz közeledvén neki láttam. Sikerült, nagyon finom lett. Gratulálok. Ezt a receptet megtartom, és többször el is fogom készíteni! Üdv: Hevike

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon örülök, olyan boldoggá tettél a hozzászólásoddal, hogy csak na.....! :) Üdv. Livi

csikelszabokata

Kedves Klivi! Elkészítettem a férjem szülinapjára (ma köszöntötte fel a család) és nagy sikere lett! Köszönöm szépen a receptet! Ezentúl is figyelem a receptjeidet :-) Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Örülök, hogy Nektek is ízlett. Jó nézel?dést a receptjeim között! :) Üdv. Livi

Bató Edit

Kedves Livi! Ez valami csodásan fest, biztos ínycsiklandó felvágva is! Szívesen meg is kóstolnám (bár nincs szülinapom) :)) Üdv.Edit

Törölt felhasználó

Szia Edit, Sajnos már nem tudok küldeni bel?le... :) Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Elkészítettem édesanyám szülinapjára!Hatalmas sikere volt! (hozzáteszem nem vagyok egy cukrász, de nekem is fantasztikusan sikerült!) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nincs mit Kata, örülök, hogy örömöt okoztál vele Édesanyádnak! Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Isteni finom lett. Párom szülinapjára készítettem el és nagyon jó volt, másnap is ezt ettük reggelire, még finomabb volt,mint el?z? nap, szépen összeértek az ízek.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy finom ünnepi torta lett bel?le nálatok is! :)

Hozzávalók

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek