Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz fűszeres csirkecomb héjában főtt újburgonyával

Olasz fűszeres csirkecomb héjában főtt újburgonyával
Olasz fűszeres csirkecomb héjában főtt újburgonyával
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed ebédekre vágyunk ebben a meleg időben, és nálunk a csirke mindig menő. A cukkini özöne a kertben, friss fűszerek is vannak, tegnap egy ismerős hölgy ajánlotta ezt a fajta burgonyát a boltban, és azért sárga és nem kell pucolni, mert ilyen fajta, ehető a héja, és a héjának a színe is sárga, és a burgonya maga is. Most olaszos fűszerezéssel próbáltam ki, és ezzel az új fajta burgonyával.
Én és a lány megettük a burgonyát, héjastul, mindenestül, a fiúk kipróbálták, de aztán pucolták. Kinek hogy ízlik.
Azt hozzá kell tenni, hogy ha nem nagy étkű a család, 6 fő is ehet belőle, de az én nagy, kamasz, 16 éves fiamnál húsból soha nem elég, most is kevésnek találta.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kovászos uborkával ette a család, lehet, nem igazán olaszos, de tegnap délutánra lett kész, és illett az ételhez. Legalábbis a család szerint jó volt. Ugyanis ez, ahogy asztalra került, el is fogyott. Gondolom, aki szereti az olasz ételt, az valami finom olasz bort is választ hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a mosott újburgonyát, sós vízben, héjastól főni. Miután elkészült, a vízben hagyjuk, melegen.
  2. Közben a friss, tisztított csirkecombokat félbevágjuk. Lábasba (amiben sütni-főzni lehet) öntjük az olívaolajat, ebbe tesszük a húsokat, és minden oldalon kissé átpirítjuk-forgatjuk  az olajban.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kevés vegetával ízesítjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, ezzel is kicsit átpirítjuk. Hozzáöntjük a vizet, 3-4 perc alatt felforraljuk.
  4. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott cukkinit, a zöldborsót és a gombaszeleteket, majd a finomra vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomot, a leveleire szedett kakukkfüvet, és ráöntjük a paradicsomlevet.
  5. Hagyjuk, hogy felforrjon, megkóstoljuk, és ha kell, sóval, borssal még ízesítjük. Közepes lángon, fedő alatt, 40 percig szép lassan főzzük. Időközben ránézegetünk, az elveszett paradicsomlevet pótoljuk, szükség esetén fűszerezzük.
  6. Megkóstoljuk villával a comb felső részéből a húst, és ha megfőtt, ízletes, a szaftja sűrű, megszórjuk még friss bazsalikommal, 1 perc rottyanás után ki is kapcsoljuk.
  7. A vízből kiszedett, de héjas főtt burgonyával tálaljuk. (Egyrészt finom és sok a vitamin benne, másrészt ez nem olyan fajta, nem feltétlenül kell pucolni.)

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 011
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges csirkecomb paradicsomlében főzve, főtt csirkecomb újburgonyával, zöldséges-paradicsomos csirkecomb újkrumplival, olaszos zöldséges főtt csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

883
csirkecomb 6 db
cukkini 1 db
zöldborsó 20 dkg
gomba 25 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
bazsalikom 0.5 csokor
kakukkfű 3 szál
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1 dl
paradicsomlé 4 dl
újkrumpli 2 kg