Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos csirkemell Petruskától

Spenótos csirkemell Petruskától
Spenótos csirkemell Petruskától
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertben leszedtem a spenótot, de nem volt egy főzeléknyi adag. Ezt sikerült készítenem belőle.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha nincs friss spenótunk, mirelitben is láttam már "leveles" spenótot. Vagy pürét is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Liszttel megszórjuk a szeleteket.
  2. A spenótleveleket kevés sós vízben kissé megfonnyasztjuk, lecsepegtetjük.
  3. Egy serpenyőben kevés vajat és olajat hevítünk. A hússzeleteket hirtelen megsütjük. Ha már mindkét oldaluk szép piros, kivesszük egy tányérra.
  4. A serpenyőbe tesszük a spenótot, a zúzott fokhagymát. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, majd a tejszínhez adjuk, és a spenótra öntjük. Ha nagyon nagyok a levelek, akkor előtte kisebbre vágjuk. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, és a hússzeleteket is tegyük vissza pár percre a spenótos mártásba.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

 

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 620
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hirtelen sült csirkemell spenótmártással, spenótszószos csirke, tejszínes csirkemell spenóttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

485
csirkemell filé 1 db
spenót 20 dkg
főzőtejszín 3 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek