Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés "caprese"

Csirkés "caprese"
Csirkés "caprese"
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik este olyan finom csirkés kaját dobtam össze, hogy muszáj volt újra elkészítenem, hogy megörökítsük az utókornak.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet sózzuk-borsozzuk, majd egy sütőbe is tehető serpenyőben (vagy edényben) felhevítjük az olajat, és megpirítjuk a hús mindkét oldalát.
  2. Hozzádobjuk a felszeletelt fokhagymát, és 1-2 percet pirítjuk tovább.
  3. A húsokat megkenjük a pestoval, arra jön néhány karika paradicsom, majd a felszeletelt mozzarella.
  4. A serpenyőbe dobjuk még a koktélparadicsomokat, az olajbogyót, a kimaradt paradicsomkarikákat jó apróra vágva.
  5. Sózzuk kicsit, adhatunk hozzá még néhány levél extra bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecettel.
  6. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a csirkét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 7 530
elküldve: 0
receptkönyvben: 143
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirke, sajtos hús

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
csirkemell filé 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
pesto 2 ek
paradicsom 1 közepes db
mozzarella 70 g
koktélparadicsom 8 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 10 db
balzsamecet 2 teáskanál