Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés caponata

Csirkés caponata
Csirkés caponata
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, nagyon zöldséges, olaszos húsétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet sózzuk-borsozzuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk a hús mindkét oldalát.
  2. A körbepirított húsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a pestoval, majd rátesszük a felszeletelt mozzarellát. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Közben a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beledobjuk a felszeletelt hagymát, és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és padlizsánt, és megpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az olajbogyót, a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk kevés balzsamecettel, majd addig főzzük, amíg levet nem ereszt, és a zöldségek megpuhulnak.
  4. Legvégül pedig hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
  5. A megsült hússzeleteket a zöldséges raguval tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 794
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkemell

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

332
csirkemell filé 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
pesto 2 ek
mozzarella 125 g
vöröshagyma 1 db
cukkini 1 közepes db
padlizsán 1 db
paradicsom 3 db
olajbogyó 12 db
balzsamecet 2 tk
petrezselyem 1 csokor