Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Okra Masala

Okra Masala
Okra Masala
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítettem már okrát és nagyon sokféleképpen, de ennyire finom még egyik sem volt, magam is meglepődtem az eredményen. :)

hozzávalók / 4 adag

Burgonya

Szósz

Okra

Szólj hozzá!

elkészítés

Burgonya

  1. A sütőt előmelegítjük. Alufóliára halmozzuk a burgonyát, rákockázzuk a vajat, sózzuk, borsózzuk, a tetejére rakjuk a mentaszálakat. Jól befedjük a fóliával. Berakjuk a sütőbe és 45-50 percig sütjük.

Szósz

  1. A szószhoz valókat összekeverjük, ha csak sózott pisztáciát kaptunk az sem baj, kevesebb sóra lesz szükségünk.

Okra

  1. Jól felmelegített serpenyőben a ghee vajon, állandó kevergetés mellett, 20-25 perc alatt megsütjük az okrát. Amikor megpuhult, befűszerezzük és óvatosan elkeverjük.
  2. Egy tányérra rakunk egy adag burgonyát, mellé az okrát, és jól megöntözzük a szósszal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 620
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai sült zöldség, sült okra és krumpli indiai szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
burgonya 500 g
vaj 2 ek
menta 5 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 160 ml
fűszerpaprika 0.5 kávéskanál
pisztácia 30 g
koriander 3 ek
0 ízlés szerint
aszatgyanta 0.25 teáskanál
okra 500 g
ghee 4 ek
garam masala 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
0 ízlés szerint