Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol lengyelesen

Karfiol lengyelesen
Karfiol lengyelesen
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk egyik régi receptje. Szeretjük, mert egyszerű, gyors, finom. Persze, aki szereti a karfiolt...
Mennyiségeket nem adtam meg, mert bármekkora adagban elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk, és forró, sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  3. Utolsó lépés a tálalás. A lecsepegtetett karfiolt ráhelyezzük a tányérra, zsemlemorzsával meghintjük, és tejföllel meglocsoljuk.
  4. Melegen fogyasszuk.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 232
elküldve: 6
receptkönyvben: 178
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiol zsemlemorzsával hintve, tejfölös karfiol

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

missremix
missremix Tue, 2012-10-09 11:04

Egy kicsit másképp: 1. A zsemlemorzsa helyett: szikkadt kenyérből háztartási robotgép késével aprított morzsa vajban pirítva. 2. 2-3 kemény tojást apróra vágva (a petrezselyemdarálón szoktam átküldeni) és petrezselymet kell még hozzáadni. ZSU

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2012-10-11 11:39

Kedves ZSU!
Finom lehet a te variációd is! Egyszer kipróbálom... :-) Köszi! Risi

Évipeti
Évipeti Sat, 2012-01-28 22:04

De régen ettem ilyet..pedig nagyon szeretem!!:)
Mivel tegnap "csak úgy" vettem egy kisebb karfiolt, már tudom is mi lesz belőle:))
Köszi a tippet!

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2012-01-29 18:57

Kedves! Évi! Szeretem nagyon én is, de már rég ettem... :-) Köszi, hogy elkészíted! :-) Jó étvágyat!

Murhauz
Murhauz / Murhauz Sat, 2012-01-21 00:03

Én is nagyon szeretem ezt az ételt. Ami nagyon meglepett, hogy van olyan aki nem ismeri a morzsás karfiolt?!?!?! Nem leszólásból írom, csak azt hittem ez mindenkinek olyan alap mint mondjuk a tojás rántotta :) Én is a sütős verziót szeretem legjobban, mi a karfiolt-tejfölt-morzsát rétegezzük, úgy sütjük össze, de simán, csak megszórva is nagyon finom.

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2012-01-29 18:55

Kedves Murhauz! Tudod ahány ház, annyi szokás... :-) ami az egyik házban szinte mindennapi, azt a másikban talán nem is ismerik... ilyen ez, ettől szép. :-) Sütve még nem próbáltuk, de ami késik, nem múlik... ki fogom próbálni.

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-03-03 11:52

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm! :-) Szerintem érdemes kipróbálni... Szép napot Neked is! Risi

randrea
Andrea / randrea Thu, 2011-03-03 09:58

Nagyon szeretem ezt a könnyű és egyszerű ételt. Én vajjal kikenek egy jénait, megszórom zsemlemorzsával, beleteszem a főtt karfiolt, meglocsolom tejföllel és kb. 10 percre betolom a sütőbe:-)

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-03-03 11:49

Kedves Andrea!
Nagyon finom lehet a Te recepted is, a problémám vele csak annyi, hogy jelenleg olyan lakásban lakom, ahol a Dégáz megvonta a sütő használatát... tehát sütő nélkül marad az A variáció. :-), vagy szüleimnél próbálom ki. Risi

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-03-03 11:44

Kedves Zsuzsa!
Köszönöm! Tényleg nagyon egyszerű és finom. :-) Risi

208
karfiol 1 közepes db
zsemlemorzsa 4 ek
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
1 kávéskanál