Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu

Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu
Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, szerintem igazi téli egytálétel, ami kellemesen átmelegíti a testet és a lelket. Kellemes benne a sütőtök édessége, és a csicseriborsó ropogóssága, és persze a fűszerezés, a jóféle kolbászíz is. Egy helyi étteremben ettem hasonlót, illetve csak ettem volna, ha a fiacskaim nem ették volna el előlem az egészet... Ezért gondoltam, megpróbálom én is elkészíteni. Kicsit macerás elkészíteni, de nagyon megéri szerintem a fáradtságot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem nagyon guszta, ha sok kis csicseriborsó és kolbi, meg tökdarab marad egyben, de lehet, hogy valakinek jobban tetszik az egész összeturmixolva... (pl öcsémnek) Kíváncsian várom majd a véleményeteket, kinek hogy tetszik jobban, ha majd elkészítettétek. Friss kenyérrel fogyasztandó, jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aki nem tud konzervet szerezni, annak több dolga van sajnos, pár órára beáztatni és hosszasan főzni a csicseriborsót, amíg megpuhul. (Ha konzervvel dolgozunk, akkor ezt mind kihagyhatjuk szerencsére.)
  2. Meghámozzuk, és felkockázzuk a sütőtököt 2 x 2 cm darabokra. Só, bors és pici olaj rá, és megsütjük. Akkor jó, ha már puha és egy kicsit meg is pirult, van egy kis sült kéreg a kockákon.
  3. Ezalatt minden mást felaprítunk, hagymát, fokhagymát, kolbit.
  4. A csicseriborsóról leöntjük a levet (én addig mosogattam, amíg a héját is ledobta, azt is elöntöttem, így gusztusosabb).
  5. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáöntjük a fokhagymát, paradicsomot, csicseriborsót, fűszereket és főzögetjük. Ha túl sűrű és még nem főtt meg, adhatunk hozzá vizet, lényeg, hogy addig főzzük, amíg minden finomra megpuhul.
  6. Ha kész hozzákeverjük óvatosan a megsült tököt, majd kb felét kimérjük, és egy másik edényben botmixerrel összetörjük. Visszatesszük a tűzre, a kolbászt bele, picit ezzel még főzzük, hogy ízesedjen tőle. Kóstoljuk, fűszerezzük ha még kell, és kész.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 970
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

jucmik

Mióta szakács: 2011.08.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsós egytál, sütőtökös ragu kolbásszal, kolbászos-sütőtökös ragu csicseriborsóval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sat, 2013-11-30 17:36

Szia!
Megcsináltam, igaz, nem csicseriborsóval, mert az nem volt itthon, hanem lencsével. Szerintem, így is nagyon finom lett! Ja, és egyáltalán nem macerás elkészíteni, főleg, ha a tököt nem süti az ember, hanem kis vízben megpárolja! Így nagyon gyorsan megpuhul.
Köszi, hogy megosztottad!
Gabi

jucmik
jucmik / jucmik Sat, 2013-11-30 21:16

haho.
Orulok hogy jol sikerult es izlett!! biztos lencsevel is jo, majd kiprobalom en is. koszi! J

cct
cct Thu, 2013-02-07 15:29

Kedves jucmik!

Hetek óta keresgéltem egy csicseriborsós receptet, mert meguntam, hogy egy zacskó csicseri áll hónapok óta a spejzban, aminek nem ismertem egyetlen felhasználási módját sem. Egyik nap rátaláltam erre a jól kinéző ragura és ma végre el is készítettem. És milyen jó választás volt, finom és pikáns étel kerekedett belőle! :)
Annyit változtattam rajta, hogy a végén raktam bele egy picike cukrot, mert a paradicsomtól nekem túl savanykás volt, utána viszont tökéletes lett!

Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet!

Üdv.
cct

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sun, 2012-10-07 00:07

Kedves jucmik!
Vegre osszejott az a csillagallas, hogy kiprobaljam ezt a kecsegteto finomsagot - azonnal mentettem, mikor megjelent az oldalon anno.
Kertel velemenyt: tudtam, hogy be fog jonni, de hogy ennyire??!!:) Szerintem kolbasz nelkul is megallna a helyet (bar en imadom:)), mert a toktol amugy is kap egy kis fustos izt. Ezt csak azert irom, mert szerintem kivalo vega fogas lenne ebben a formaban. Legkozelebb meg pici feketekomenyt fogok bele rakni, a fustos hatast fokozando.
Nagyon koszi, hogy megosztottad! Mar az almas sutidet is mentettem :)
Udv: Chococat

jucmik
jucmik / jucmik Sun, 2012-10-07 20:23

Vegre valaki :-))
Orulok hogy sikerult, es meg jobban orulok hogy izlett is a ragum!!!!
Az almas is izleni fog szerintem - bar az nem ennyire kulonleges, de finom es egyszeru.
Koszi megegyszer a kommentet, es tovabbi jo fozocskezest!
Juc

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sun, 2012-10-07 22:27

En is furcsalltam, hogy senki sem irt eddig, de most megtortuk a csendet, aztan hatha mas is nyilatkozni fog :)
Az almas pont az egyszerusege miatt tetszik, a pite melle felvennek egy masik fajta sutit a repertoarba es ez igeretesnek nez ki, mindenkeppen referalok, ha megsutottem.
Meg tobb ilyen szuper receptet varunk Toled - en legalabbis biztosan :)
Chocaholic

586
sonkatök 50 dkg
csicseriborsó 400 g
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
kolbász 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek