Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu

- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g sonkatök47 kcal
-
100g csicseriborsó378 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
35 kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g sonkatök189 kcal
-
400g csicseriborsó1512 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
33.1g sonkatök13 kcal
-
26.5g csicseriborsó100 kcal
-
26.5g konzerv paradicsom4 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.6g kolbász30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1083.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 876 micro
-
β-karotin 4743 micro
-
β-crypt 3645 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 86 micro
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4333 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 1247 mg
-
Nátrium 1857 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 87 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.2 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 848.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2334 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2389 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3503 micro
-
β-karotin 18970 micro
-
β-crypt 14578 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 344 micro
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 232 micro
-
β-karotin 1255 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 726 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
-
50 dkg sonkatök
-
400 g konzerv paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Aki nem tud konzervet szerezni, annak több dolga van sajnos, pár órára beáztatni és hosszasan főzni a csicseriborsót, amíg megpuhul. (Ha konzervvel dolgozunk, akkor ezt mind kihagyhatjuk szerencsére.)
- Meghámozzuk, és felkockázzuk a sütőtököt 2 x 2 cm darabokra. Só, bors és pici olaj rá, és megsütjük. Akkor jó, ha már puha és egy kicsit meg is pirult, van egy kis sült kéreg a kockákon.
- Ezalatt minden mást felaprítunk, hagymát, fokhagymát, kolbit.
- A csicseriborsóról leöntjük a levet (én addig mosogattam, amíg a héját is ledobta, azt is elöntöttem, így gusztusosabb).
- A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáöntjük a fokhagymát, paradicsomot, csicseriborsót, fűszereket és főzögetjük. Ha túl sűrű és még nem főtt meg, adhatunk hozzá vizet, lényeg, hogy addig főzzük, amíg minden finomra megpuhul.
- Ha kész hozzákeverjük óvatosan a megsült tököt, majd kb felét kimérjük, és egy másik edényben botmixerrel összetörjük. Visszatesszük a tűzre, a kolbászt bele, picit ezzel még főzzük, hogy ízesedjen tőle. Kóstoljuk, fűszerezzük ha még kell, és kész.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3111
- Feltöltés dátuma: 2012. február 03.
Ajánló
Szerintem nagyon guszta, ha sok kis csicseriborsó és kolbi, meg tökdarab marad egyben, de lehet, hogy valakinek jobban tetszik az egész összeturmixolva... (pl öcsémnek) Kíváncsian várom majd a véleményeteket, kinek hogy tetszik jobban, ha majd elkészítettétek. Friss kenyérrel fogyasztandó, jó étvágyat kívánok hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Nagyon finom, szerintem igazi téli egytálétel, ami kellemesen átmelegíti a testet és a lelket. Kellemes benne a sütőtök édessége, és a csicseriborsó ropogóssága, és persze a fűszerezés, a jóféle kolbászíz is. Egy helyi étteremben ettem hasonlót, illetve csak ettem volna, ha a fiacskaim nem ették volna el előlem az egészet... Ezért gondoltam, megpróbálom én is elkészíteni. Kicsit macerás elkészíteni, de nagyon megéri szerintem a fáradtságot.
Hozzászólások (3)
Kedves jucmik! Vegre osszejott az a csillagallas, hogy kiprobaljam ezt a kecsegteto finomsagot - azonnal mentettem, mikor megjelent az oldalon anno. Kertel velemenyt: tudtam, hogy be fog jonni, de hogy ennyire??!!:) Szerintem kolbasz nelkul is megallna a helyet (bar en imadom:)), mert a toktol amugy is kap egy kis fustos izt. Ezt csak azert irom, mert szerintem kivalo vega fogas lenne ebben a formaban. Legkozelebb meg pici feketekomenyt fogok bele rakni, a fustos hatast fokozando. Nagyon koszi, hogy megosztottad! Mar az almas sutidet is mentettem :) Udv: Chococat
Vegre valaki :-)) Orulok hogy sikerult, es meg jobban orulok hogy izlett is a ragum!!!! Az almas is izleni fog szerintem - bar az nem ennyire kulonleges, de finom es egyszeru. Koszi megegyszer a kommentet, es tovabbi jo fozocskezest! Juc
En is furcsalltam, hogy senki sem irt eddig, de most megtortuk a csendet, aztan hatha mas is nyilatkozni fog :) Az almas pont az egyszerusege miatt tetszik, a pite melle felvennek egy masik fajta sutit a repertoarba es ez igeretesnek nez ki, mindenkeppen referalok, ha megsutottem. Meg tobb ilyen szuper receptet varunk Toled - en legalabbis biztosan :) Chocaholic
Kedves jucmik! Hetek óta keresgéltem egy csicseriborsós receptet, mert meguntam, hogy egy zacskó csicseri áll hónapok óta a spejzban, aminek nem ismertem egyetlen felhasználási módját sem. Egyik nap rátaláltam erre a jól kinéz? ragura és ma végre el is készítettem. És milyen jó választás volt, finom és pikáns étel kerekedett bel?le! :) Annyit változtattam rajta, hogy a végén raktam bele egy picike cukrot, mert a paradicsomtól nekem túl savanykás volt, utána viszont tökéletes lett! Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet! Üdv. cct
Szia! Megcsináltam, igaz, nem csicseriborsóval, mert az nem volt itthon, hanem lencsével. Szerintem, így is nagyon finom lett! Ja, és egyáltalán nem macerás elkészíteni, f?leg, ha a tököt nem süti az ember, hanem kis vízben megpárolja! Így nagyon gyorsan megpuhul. Köszi, hogy megosztottad! Gabi
haho. Orulok hogy jol sikerult es izlett!! biztos lencsevel is jo, majd kiprobalom en is. koszi! J