r
Nosalty Logó

Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kolbászos-csicseriborsós-sütőtökös ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 599 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2399 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4743 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 599 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4333 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    87 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2389 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    18970 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 2399 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    726 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aki nem tud konzervet szerezni, annak több dolga van sajnos, pár órára beáztatni és hosszasan főzni a csicseriborsót, amíg megpuhul. (Ha konzervvel dolgozunk, akkor ezt mind kihagyhatjuk szerencsére.)
  2. Meghámozzuk, és felkockázzuk a sütőtököt 2 x 2 cm darabokra. Só, bors és pici olaj rá, és megsütjük. Akkor jó, ha már puha és egy kicsit meg is pirult, van egy kis sült kéreg a kockákon.
  3. Ezalatt minden mást felaprítunk, hagymát, fokhagymát, kolbit.
  4. A csicseriborsóról leöntjük a levet (én addig mosogattam, amíg a héját is ledobta, azt is elöntöttem, így gusztusosabb).
  5. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáöntjük a fokhagymát, paradicsomot, csicseriborsót, fűszereket és főzögetjük. Ha túl sűrű és még nem főtt meg, adhatunk hozzá vizet, lényeg, hogy addig főzzük, amíg minden finomra megpuhul.
  6. Ha kész hozzákeverjük óvatosan a megsült tököt, majd kb felét kimérjük, és egy másik edényben botmixerrel összetörjük. Visszatesszük a tűzre, a kolbászt bele, picit ezzel még főzzük, hogy ízesedjen tőle. Kóstoljuk, fűszerezzük ha még kell, és kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3111
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Szerintem nagyon guszta, ha sok kis csicseriborsó és kolbi, meg tökdarab marad egyben, de lehet, hogy valakinek jobban tetszik az egész összeturmixolva... (pl öcsémnek) Kíváncsian várom majd a véleményeteket, kinek hogy tetszik jobban, ha majd elkészítettétek. Friss kenyérrel fogyasztandó, jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom, szerintem igazi téli egytálétel, ami kellemesen átmelegíti a testet és a lelket. Kellemes benne a sütőtök édessége, és a csicseriborsó ropogóssága, és persze a fűszerezés, a jóféle kolbászíz is. Egy helyi étteremben ettem hasonlót, illetve csak ettem volna, ha a fiacskaim nem ették volna el előlem az egészet... Ezért gondoltam, megpróbálom én is elkészíteni. Kicsit macerás elkészíteni, de nagyon megéri szerintem a fáradtságot.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Kedves jucmik! Vegre osszejott az a csillagallas, hogy kiprobaljam ezt a kecsegteto finomsagot - azonnal mentettem, mikor megjelent az oldalon anno. Kertel velemenyt: tudtam, hogy be fog jonni, de hogy ennyire??!!:) Szerintem kolbasz nelkul is megallna a helyet (bar en imadom:)), mert a toktol amugy is kap egy kis fustos izt. Ezt csak azert irom, mert szerintem kivalo vega fogas lenne ebben a formaban. Legkozelebb meg pici feketekomenyt fogok bele rakni, a fustos hatast fokozando. Nagyon koszi, hogy megosztottad! Mar az almas sutidet is mentettem :) Udv: Chococat

Törölt felhasználó

Vegre valaki :-)) Orulok hogy sikerult, es meg jobban orulok hogy izlett is a ragum!!!! Az almas is izleni fog szerintem - bar az nem ennyire kulonleges, de finom es egyszeru. Koszi megegyszer a kommentet, es tovabbi jo fozocskezest! Juc

Törölt felhasználó

En is furcsalltam, hogy senki sem irt eddig, de most megtortuk a csendet, aztan hatha mas is nyilatkozni fog :) Az almas pont az egyszerusege miatt tetszik, a pite melle felvennek egy masik fajta sutit a repertoarba es ez igeretesnek nez ki, mindenkeppen referalok, ha megsutottem. Meg tobb ilyen szuper receptet varunk Toled - en legalabbis biztosan :) Chocaholic

cct

Kedves jucmik! Hetek óta keresgéltem egy csicseriborsós receptet, mert meguntam, hogy egy zacskó csicseri áll hónapok óta a spejzban, aminek nem ismertem egyetlen felhasználási módját sem. Egyik nap rátaláltam erre a jól kinéz? ragura és ma végre el is készítettem. És milyen jó választás volt, finom és pikáns étel kerekedett bel?le! :) Annyit változtattam rajta, hogy a végén raktam bele egy picike cukrot, mert a paradicsomtól nekem túl savanykás volt, utána viszont tökéletes lett! Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet! Üdv. cct

nemgabi

Szia! Megcsináltam, igaz, nem csicseriborsóval, mert az nem volt itthon, hanem lencsével. Szerintem, így is nagyon finom lett! Ja, és egyáltalán nem macerás elkészíteni, f?leg, ha a tököt nem süti az ember, hanem kis vízben megpárolja! Így nagyon gyorsan megpuhul. Köszi, hogy megosztottad! Gabi

Törölt felhasználó

haho. Orulok hogy jol sikerult es izlett!! biztos lencsevel is jo, majd kiprobalom en is. koszi! J

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek