r
Nosalty Logó

Fekete bab céklakrémmel és buggyantott tojással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Fekete bab céklakrémmel és buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A babhoz

A céklakrémhez

A buggyantott tojáshoz

A tálaláshoz

Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A babhoz

A céklakrémhez

A buggyantott tojáshoz

A tálaláshoz

Összesen 2300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A babhoz

A céklakrémhez

A buggyantott tojáshoz

A tálaláshoz

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8237.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    4500 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1937 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1394 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3856 micro
Összesen 2300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A babhoz

A céklakrémhez

A buggyantott tojáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A babhoz

  1. A babot szitába öntjük, átmossuk folyó víz felett, majd egy főzőedénybe öntjük. Rádobjuk az aprított lila hagymát és a salottát, két evőkanál olívaolajat csorgatunk rá.
  2. Levágunk egy citromról és egy narancsról egy-egy héjdarabot, ezeket is beledobjuk az edénybe.
  3. Jöhetnek a fűszerek: babérlevél, római kömény, chilipehely, füstölt fűszerpaprika, só, bors, majd felöntjük annyi vízzel, hogy duplán ellepje, így tesszük fedő alatt főni.
  4. Ha felforrt, levesszük a fedőt és lejebb vesszük a lángot, hogy csak úgy gyöngyözve forrjon. Ha elfőné a levét öntsünk hozzá még egy keveset. Kb. 30-45 perc alatt megpuhul a bab.
  5. Ekkor vegyük ki az edényből a citrushéjakat és a babérlevelet, ilyenkor öntsük hozzá egy fél citrom levét, ezzel keverjük át.

A céklakrémhez

  1. A céklákat főzzük meg vagy süssük héjastól sütőben, kis olívaolaj-locsolással, sóval, borssal.
  2. Közben verjük fel a növényi tejszínt habbá.
  3. Hámozva, hűtve, szeletekben mehet a cékla a turmixba, mellé a tahini, a citromlé, a só és a bors.
  4. A habot keverjük adagonként a céklapüréhez, hogy szép színű legyen, és krémes maradjon.

A buggyantott tojáshoz

  1. Készítsünk buggyanott tojást, mindenki a saját legjobb módszerével. Én gyöngyözve forró, ecetes, megkevert vízbe szoktam egy pohárból beleengedni egyenként a tojásokat. Amint kívülről teljesen befehéredik a tojás, és már nem látható egyáltalán a sárgája, akkor egy nagy merőkanállal papírtörlőre szedem, itt picit leszárítom.

A tálaláshoz

  1. Először osszuk szét a tányérokba a céklapürét, ennek egyik felére kanalazzuk a citromos babot, mellé tegyünk rukkolát és/vagy bébispenótot, vagy bármilyen zöld salátalevelet.
  2. A bab tetejére mehet a buggyantott tojás és frissen őrölt bors, nagyszemű só. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3299
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 10.

Receptkategóriák

Ennél szebb tálat keresve sem találni, mindenképpen érdemes lesz elkészítenetek. Ha nem vállaljátok be a buggyantott tojást, akkor tegyetek a babra és a céklapürére egy szépen felszeletelt főtt tojást még melegen, az is csodásan mutat majd rajta.

Hozzávalók

A babhoz

A céklakrémhez

A buggyantott tojáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek