Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-tejfölös zöldség fogyókúrázóknak

Húsos-tejfölös zöldség fogyókúrázóknak
Húsos-tejfölös zöldség fogyókúrázóknak
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előfordul, hogy a friss felvágottak, sonkafélék és füstölt tarja, amit reggelire vásárolunk, nem fogynak el, így mivel maximum 2-3 napig tárolhatjuk őket a hűtőszekrényben, én a már 2 napos maradék szeleteket áthelyezem a fagyasztóba. Amikor már sok összegyűlik ezekből, akkor akár vegyesen, többféle felvágottat keverve használom fel egyik másik ételhez. Így született ez a nagyon egyszerű recept is. Persze frissen vásárolt finom füstölt-főtt tarjával a legfinomabb, de így is megállja a helyét.  

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen kókuszzsír helyett napraforgó olaj is teljesen megfelelő.

Nem szabad a tejföllel együtt főzni a zöldségeket sokáig, mert az alacsony zsírtartalom miatt nagyon hamar elfő a tejföl az ételből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszzsíron üvegesre pirítjuk az apróra szeletelt hagymát. A sárgarépát karikára vágjuk, és a brokkolival együtt a hagymára helyezzük, majd hagyjuk, hogy egy nagyon pici levet engedjen, és ebbe szórunk pár csipet sót és a curryt.
  2. 1,5 dl víz hozzáadását követően együtt pároljuk a zöldségeket, majd ha megpuhultak és a víz is elfőtt teljesen, akkor az összevágott füstölt tarját a zöldségekhez adjuk. Óvatosan együtt kevergetjük, nehogy leégjen, hagyjuk, hogy a tarja kicsit összesüljön. Közben borsozzuk a keveréket.
  3. Utolsó lépésként elkeverünk a zöldségekkel és a hússal 200 g tejfölt, és pár másodperc múlva le is vesszük a tűzről.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 096
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska

Mióta szakács: 2013.11.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös zöldségek tarjával, párolt brokkoli répával, párolt zöldségek tejföllel nyakon öntve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

318
vöröshagyma 1 nagy db
kókuszzsír 0.5 ek
brokkoli 500 g
sárgarépa 4 közepes db
0 ízlés szerint
füstölt-főtt tarja 30 dkg
tejföl 200 g
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl