r
Nosalty Logó

Nyárias csirkemell paprikás galuskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Nyárias csirkemell paprikás galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Összesen 920 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Összesen 5500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Összesen 173 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    443 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 920 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    199.6 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1906.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1124 micro
  • α-karotin
    2657 micro
  • β-karotin
    11642 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    13413 micro
Összesen 5500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Elkészítés

Nyárias csirkemell

  1. Egy egész csirkemell filét apró kockákra vágunk, megsózzuk, megborsozzuk - ízlés szerint -, s állni hagyjuk.
  2. Közben egy szál sárgarépát megtisztítunk, vékony gyufaszál nagyságú csíkokra vágjuk, 3-4 szál újhagymát - tisztítás után - felaprítunk, kifejtünk 30-40 dkg borsót, megmossuk, 1 zöldpaprikát felaprítunk, 1 paradicsomot kisebb cikkekre vágunk, 3-4 fokhagymát megtisztítunk - majd később átnyomjuk.
  3. Ezután egy serpenyőbe olajat öntünk, ebben a felkockázott csirkemellet (kissé megsózzuk) fehéredésig, majd kissé megpirítjuk. Ehhez öntjük az előkészített zöldségféléket, jól összekeverjük, sózzuk, sült csirke fűszerkeverékkel megszórjuk - ha szükséges, később lehet még sózni -, a fokhagymákat is belenyomjuk, felöntjük kevés vízzel. Fedő alatt pároljuk, nagyjából 30 perc után levesszük a fedelét, ha minden puha, hozzáöntünk 1 nagy pohár tejfölt, összekeverjük, összeforraljuk.
  4. Végül 6 szelet lapsajtot kézzel felaprítunk - szétcsipkedjük -, s 4 dl főzőtejszínbe tesszük, hozzáöntjük a húshoz, óvatosan kevergetjük, amíg a sajt elolvad - ez sűríti be az egészet. Végül apróra metélt petrezselyemzölddel megszórjuk, összekavarjuk. Jól összeforraljuk, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet.

Paprikás galuska

  1. Ehhez a lisztet - kb. 70 dkg - egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd 1 tojást, paprikakrémet és a gulyáskrémet is adunk hozzá. Ezután vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolgozni. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk ugyanúgy, mint a hagyományos galuskát. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt.
  2. Ezután a galuskát leszűrjük, forró víz alatt leöblítjük. Van, aki valamilyen zsiradékkal összekeveri, én nem szoktam.
  3. Kevés ideig lefedve állni hagyjuk, majd tálalhatjuk is is a nyárias csirkemellel.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8069
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Ajánló

TIPP: Télen - akár máskor is - lehet fagyasztott zöldségeket használni hozzá, valamint a lapsajt helyett használhatunk egyéb reszelt sajtféléket - Trappista, Karaván, akár vegyesen is. Ha sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk, ha híg lenne, szórjunk még hozzá reszelt sajtot. A paprikás galuskát bármilyen szószos - tésztás ételhez használhatjuk. Színével - ízével is persze - feldobhatjuk étkünket! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a zöldséges, szószos, tésztás ételeket... Egyik nyáron, mivel adva volt sok friss zöldségféle, újítani szerettem volna... Ezt a finomságot agyaltam ki... Mindenki nagy megelégedésére, mert nagyon finom lett... Ajánlom mindenkinek, aki szereti a hasonló jellegű ételeket! :)

Hozzászólások

ildicica1

Isteni! Köszönet a receptért! :)

Walaky

Nagyon szívesen! Rettenetesen örülök, hogy elkészítetted, s ennyire ízlett, s nem csalódtál benne! :)

Hozzávalók

Nyárias csirkemell

Paprikás galuska

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.