r
Nosalty Logó

Tojásmártásos csirkemell karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Tojásmártásos csirkemell karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1230 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 309 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1230 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tepsit kikenünk margarinnal.
  2. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kikloffoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben majdnem puhára főzzük.
  4. A tejfölt egy edényben elkavarjuk a tojásokkal, picit megsózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a sajtot. Jól elkavarjuk.
  5. A csirkeszeleteket a tepsibe fektetjük, és elosztjuk rajtuk a karfiolt.
  6. A szószból egyenlően kanalazunk a karfiolos húsokra.
  7. Mindegyik halomra szórunk egy kis szárított petrezselymet.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. Először fedő (alufólia) alatt, majd mikor a csirke már puha, pirítjuk a tetejét fedő nélkül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9714
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tojásmártásos csirkemell karfiollal
Andi80_ 380 recept

Ezt a típusú ételt besamellel szoktam készíteni, de amióta fehér lisztet nem ehetek, ki kellett találnom egy másik megoldást. Ez a tojásos szósz egész jól "bejött". Akik nem diétáznak, nyugodtan fogyaszthatják krumplipürével, rizzsel. Diétásoknak egy könnyű kis saláta, esetleg csemegeuborka ajánlott. Vizet nem szükséges önteni a hús alá, mert a szószban van annyi nedvesség, amiben megpuhul a husi.

Hozzászólások

difana

Szia! Megkérdezhetem, miért nem ehetsz fehér lisztet? :)

Andi80_

Szia Difana, Terhességi cukorbetegségem alakult ki, ezért diétáznom kell, amiben kerülnöm kell a cukrot, fehér lisztet és csak meghatározott mennyiség? szénhidrát lehet a napi tápanyagbevitelben :-( Üdv, Andi

Éva-Anyóca

Andi! Attól függetlenül, hogy ez a sajnálatos betegség kialakult, fantasztikus finomságokat alkotsz, nem gátol meg semmiben a betegség.:-)) Ez a recept is nagyon finom, guszta, részemr?l szeretném elkészíteni, csirke és karfiol, sajt, jöhet, ezerrel.:-)) Én lehet, besamellt fogok használni, tálalni burgonyapürével fogom, vagy esetleg petrezselymes krumplival, na meg finom a párolt rizs, vagy rizibizi.:-) Ez a betegség a szülés után nem fog elmúlni? Továbbra is ilyen boldogságot hozó és adó recepteket kívánok Neked.:-)) Éva-Anyóca

Andi80_

Kedves Éva-Anyóca, A terhességi cukorbetegség szerencsére a szülés után elmúlt. De van más, Andus baba elég hasfájós és szoptatós anyukaként sok mindent nem ehetek, kerülöm a hüvelyeseket, a K-bet?seket, s?t, még a barack is nagyon bántja a pocakját :-((( Párom diétázik, szeretne pár kg-ot leadni, nem eszik csak salátát, sovány húsokat, zöldséges leveseket. Kisfiam pedig imádja a tésztát, nokedlit. Így nagyon nagy oda kell figyelnem és leleményesnek lennem, hogy mindenki igényét ki tudjam elégíteni :-) Sokszor a f?zés egy nagy agytorna, mire megszületik az adott napi ebéd gondolata :-) Szerencsére kis kertünkben van elég sok minden és van választék, no meg ez az oldal is az ötletek tárháza. Neked is nagyon jó sütés-f?zést kívánok! Andi

Éva-Anyóca

Ez tényleg nagy meló kiagyalni, ha belegondolok, sokszor még egyfajtát is, nem hogy három fele gondolkodni..:-)) A jó, hogy ezt mégis fantasztikusan ügyesen, finom megoldásokkal meg tudod oldani! :-)) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.