r
Nosalty Logó

Nektarinos karajszelet pityókával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kathy
Nektarinos karajszelet pityókával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 790 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.9 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8428.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    3554 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1674 micro
  • β-crypt
    780 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 3952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    48 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat alaposan kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olajon+vajon hirtelen mindkét oldalát megsütjük. (Mi teljesen átsütve szeretjük.)
  3. A nektarinokat 2-3 kivételével nagyobb cikkekre vágjuk, kevés vajon sütjük, mézet csorgatunk rá, őrölt fahéjjal ízlés szerint megszórjuk.
  4. A megsütött húsokat elhelyezzük egy megfelelő nagyságú tepsiben, tetejére rátesszük a megsütött nektarinszeleteket, majd megszórjuk a megreszelt sajttal.
  5. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük.
  6. A közben megfőzött burgonyát (a képen készült étel pityókával készült) lehetőleg egyforma kockákra, vagy félbe vágjuk, vajon megfuttatott petrezselymen átforgatjuk.
  7. Már csak a díszítés és a tálalás van hátra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1762
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a húshoz a gyümölcsöt, mézes, fahéjas ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közös szerzeményünk a Húgommal! Először az erdélyi szabadságunk ideje alatt készítettük el a vendégeinknek. Nektarin helyett karikázott ananászt tettünk rá. Sikere volt, mosogatni csak az üres, kitunkolt tepsit kellett. Még a 3 és 6 éves vendég kislányok is jó étvággyal ették.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek