Szőlős csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sz Éva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
508
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2029
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 321 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
508
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.9 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2623.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.1 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1284 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 568 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
2029
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hússzeleteket kicsit beízesítjük és vajon vagy margarinon átsütjük, egy tűzálló tálba tesszük.
- A tejfölt a vízzel és a citrom héjával összefőzzük.
- A mézet összeforraljuk a citrom levével és beleforgatjuk a szőlőszemeket. Csak annyi ideig, amíg a szőlő éppen fehéredni kezd, mert egyébként nagyon össszeesik!
- Kiszedjük a szőlőt és félrerakjuk.
- A tejfölös és a mézes masszát összekeverjük és ráöntjük a húsra.
- Előemelegített sütőben fél óráig sütjük.
- Amikor kivesszük a sütőből, ráöntjük a szőlőt. (Én ilyenkor kicsit bele is forgatom.)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30X10
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9699
- Feltöltés dátuma: 2010. október 06.
Ajánló
Barnarizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sz Éva
19 recept
Bármilyen szőlő jó hozzá, csak arra kell figyelni, hogy a kisebb szeműt még rövidebb ideig kell a mézes masszában "főzni". Ha nem nagy a citrom vagy nincs sok leve, akkor kevesebb mézet kell belerakni, mert túl édes lesz.