r
Nosalty Logó

Szőlős csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sz Éva
Szőlős csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 2029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit beízesítjük és vajon vagy margarinon átsütjük, egy tűzálló tálba tesszük.
  2. A tejfölt a vízzel és a citrom héjával összefőzzük.
  3. A mézet összeforraljuk a citrom levével és beleforgatjuk a szőlőszemeket. Csak annyi ideig, amíg a szőlő éppen fehéredni kezd, mert egyébként nagyon össszeesik!
  4. Kiszedjük a szőlőt és félrerakjuk.
  5. A tejfölös és a mézes masszát összekeverjük és ráöntjük a húsra.
  6. Előemelegített sütőben fél óráig sütjük.
  7. Amikor kivesszük a sütőből, ráöntjük a szőlőt. (Én ilyenkor kicsit bele is forgatom.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30X10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9489
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Ajánló

Barnarizs illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős csirkemell
Sz Éva 19 recept

Bármilyen szőlő jó hozzá, csak arra kell figyelni, hogy a kisebb szeműt még rövidebb ideig kell a mézes masszában "főzni". Ha nem nagy a citrom vagy nincs sok leve, akkor kevesebb mézet kell belerakni, mert túl édes lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!