Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős csirkemell

Szőlős csirkemell
Szőlős csirkemell
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen szőlő jó hozzá, csak arra kell figyelni, hogy a kisebb szeműt még rövidebb ideig kell a mézes masszában "főzni".
Ha nem nagy a citrom vagy nincs sok leve, akkor kevesebb mézet kell belerakni, mert túl édes lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Barnarizs illik hozzá.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit beízesítjük és vajon vagy margarinon átsütjük, egy tűzálló tálba tesszük.
  2. A tejfölt a vízzel és a citrom héjával összefőzzük.
  3. A mézet összeforraljuk a citrom levével és beleforgatjuk a szőlőszemeket. Csak annyi ideig, amíg a szőlő éppen fehéredni kezd, mert egyébként nagyon össszeesik!
  4. Kiszedjük a szőlőt és félrerakjuk.
  5. A tejfölös és a mézes masszát összekeverjük és ráöntjük a húsra.
  6. Előemelegített sütőben fél óráig sütjük.
  7. Amikor kivesszük a sütőből, ráöntjük a szőlőt. (Én ilyenkor kicsit bele is forgatom.)

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30X10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 348
elküldve: 2
receptkönyvben: 95
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-09-17 15:46

Kedves "Sz Éva"!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem és mivel szeretek új dolgokat,
ízeket kipróbálni el fogom készíteni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

497
csirkemell filé 60 dkg
vaj 1 ek
tejföl 2 dl
víz 2 dl
méz 6 ek
citrom 1 db
szőlő 50 dkg