Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos csirkemell mézes szósszal

Őszibarackos csirkemell mézes szósszal
Őszibarackos csirkemell mézes szósszal
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm megérkezett kalandos new york-i útjáról, és ezzel vártam. Köretként -mivel nem volt más otthon- petrezselymes barna rizst tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

A töltött húshoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet éles filézőkéssel szeletekben szétnyitjuk, hogy egy nagy lap legyen. Enyhén sózzuk, frissen őrölt tarka borssal megszórjuk.
  2. Egy negyed nektarint elszeletelünk kb. 0,5 cm vastag szeletekre, ezzel töltjük meg a hússzeletet, melyet eztán összehajtunk, és fogvájóval összetűzünk.
  3. Tepsibe téve a tetejére 1-1 ek vajat teszünk, fóliával lefedjük.
  4. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen letakarva sütjük 20 percig, majd a fóliát eltávolítva halvány pirosra sütjük.
  5. A szószhoz egy nagy nektarint felkockázunk, és a muskotályos borban a mézzel és a fűszerekkel összeforraljuk, míg elszáll a bor alkoholtartalma. Botmixerrel összetörjük, és egy kanál vajjal bársonyos simává sűrítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 210
elküldve: 2
receptkönyvben: 228
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nektarinnal töltött csirkemell, barackos göngyölt csirkemell, nektarinos csirkemell barackos-mézes szósszal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tadia
tadia Sun, 2014-09-07 14:54

Nagyon finom lett, a szósz pedig igazán feldobta! Köszi szépen! Máskor is meg fogom csinálni!

mrebeka
mrebeka Thu, 2014-09-04 22:35

Kedves Éva néni! Mivel reggel vettem észre hogy nincs elég tojás a tojásos nokedlihez, ezért gyorsan kellett valami okosat kitalálnom. A heti menüben találtam a receptet, és nagyon felkeltette az érdeklődésem. Fehérbor hián mindenem volt. Annyiban változtattam a recepten, hogy vörösborral készítettem a szószt. Kicsit savanykás lett,de szerintem így is nagyon finom volt. Köszönöm az ötletet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-09-05 06:28

Kedves Reneka! En koszonom a valasztadod . Ha edes bort valasztassz, nem lesz savanyu A szosz. Vagy hagyd el a citromlevet. Udv: Evi neni

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-08-31 19:10

Érdekes lehet:) Mivel szeretjük a gyümölcsös húsikat elteszem és ki fogom próbálni. Köszönöm:) G

julko80
julko80 Sat, 2013-08-31 21:23

A szósz nagyon feldobta. Köszönöm a választásod. Évi:)

506
csirkemell filé 80 dkg
nektarin 1 db
vaj 8 dkg
1 teáskanál
négyszínű bors 1 kk
nektarin 1 db
méz 2 ek
négyszínű bors 1 kk
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 1 késhegynyi
vaj 1 ek
édes fehérbor 2 dl
worcestershire-szósz 1 ek