Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-tejszínes csirkemell gnocchival

Barackos-tejszínes csirkemell gnocchival
Barackos-tejszínes csirkemell gnocchival
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kishúgom már egy ideje nyaggatott a barackos csirkemellel, most elkészítettem neki. A gnocchit célszerű csak közvetlenül evés előtt elkészíteni, frissen a legfinomabb.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apróra vágjuk, megfűszerezzük, majd olajon megpirítjuk a hagymával. Ezután kis vízzel puhára főzzük.
  2. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 dl-t. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. 
  3. A gnocchit a csomagoláson leírtak szerint készre főzzük (forrásban lévő vízbe tesszük, akkor jó, ha feljön a víz tetejére).
  4. Ha kész, együtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 007
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lina0817

Mióta szakács: 2013.02.23.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos csirkemell gnocchival, barackbefőttes csirkemell, tejszínes-barackos csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NKriszta90
NKriszta90 Thu, 2014-06-19 14:01

Szia!
Az " egy konzerv" pontosan mit jelent , fél kiló ?
Köszönöm a választ.
Kriszta

Gyovai Zita
Zita :) / Gyovai Zita Sat, 2014-02-22 11:21

Szia Lina0817!
Ma vacsorára készítettem el és nagyon-nagyon ízlett! Még a páromnak is tetszett pedig ő igen csak válogatós! Annyit azért változtattam rajta, hogy a csirkemelleket 1 napig olívaolajos-fűszeres (fokhagyma, tavaszi sült csirke fűszerkeverék, só, bors) pácban érleltem és úgy sütöttem ki. Így omlós és ízletes maradt a hús és nem lesz "gumiszerű". Nem tettem hozzá 1dl baracklevet sem csak kb. 2 ek-lal, mert akkor már túl édes lett volna. Ja, és a hozzávalóknál nem írtad oda, hogy milyen és mennyi hagymát tettél bele! De az elkészítésnél írtad, hogy "olajon megpirítjuk a hagymával". Én egy kisebb fej vöröshagymát használtam. A többit jól írtad!
Köszi a receptet :)

686
csirkemell filé 50 dkg
barackkonzerv 420 g
főzőtejszín 2 dl
gnocchi 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
gyümölcslé 1 dl