Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négy hagymás rakott zöldbab

Négy hagymás rakott zöldbab
Négy hagymás rakott zöldbab
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a rakott zöldségeket, és időnként kedvem támad belevinni valami újat. A család imádja a hagymás ízeket, úgyhogy sikeres lett a próbálkozás.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldbabot sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük szűrőben, és kicsit félretesszük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, sót, fűszerpaprikát.
  3. Ha a hús kifehéredik, mehet hozzá a rizs, majd egy kis vízzel felöntve félig puhára főzzük a rizst. Itt érdemes újra fűszerezni.
  4. Kiolajozott jénai vagy tepsi aljára halmozzuk a főtt zöldbab felét, megszórjuk frissen aprított metélőhagymával, így kicsit érdekesebb lesz az íze. Majd ráhalmozzuk a húst, és ezután a maradék zöldbabot.
  5. Tejfölt összekeverjük paprikakrémmel (lehet csípős is), és fokhagymanyomóval belenyomunk egy gerezd fokhagymát, majd ezt a húson szépen elterítjük.
  6. Újhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát karikázunk, metélőhagymából vágunk néhány szárat, és tetszés szerint elrendezzük az étel tetején. Erre sajtot reszelünk, és mehet be az előmelegített sütőbe.
  7. 180 C fokon sütjük 15 percig fedővel, majd levesszük, és továbbsütjük amíg megpirul a sajt. Kb. 10 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 735
elküldve: 5
receptkönyvben: 165
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MissEve

Mióta szakács: 2012.06.29.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott zöldbab, húsos rakott zöldbab, rakott zöldbab hagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kahszp
SzilviaPaula / kahszp Sun, 2014-07-06 17:42

Szia MissEve, nagyon tetszik a recepted. Nekem mindig a mennyiségekkel van gondom, így magam elé képzeltem az általad írtakat.Ugye a 0,4 dkg rizs elírás?
A fotó nagyon jó, köszi az inspirációt!
Üdv: Szilvi

MissEve
MissEve / MissEve Sun, 2014-07-06 17:51

Szia Szilvi! Köszi , hogy szóltàl ! Természetesen elíràs igyekszem javítani ! Nagyon örülök , hogy tetszik , remélem ízlik majd ! Évi

613
darált sertéshús 0.5 kg
rizs 0.4 kg
víz 3 dl
vöröshagyma 1 közepes db
újhagyma 2 közepes db
metélőhagyma 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 330 g
paprikakrém 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
trappista sajt 10 dkg
paradicsom 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 ek
zöldbab 0.5 kg