r
Nosalty Logó

Négy hagymás rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Négy hagymás rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5847.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1889.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    9854 micro
  • β-crypt
    504 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6588 micro
Összesen 3737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldbabot sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük szűrőben, és kicsit félretesszük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, sót, fűszerpaprikát.
  3. Ha a hús kifehéredik, mehet hozzá a rizs, majd egy kis vízzel felöntve félig puhára főzzük a rizst. Itt érdemes újra fűszerezni.
  4. Kiolajozott jénai vagy tepsi aljára halmozzuk a főtt zöldbab felét, megszórjuk frissen aprított metélőhagymával, így kicsit érdekesebb lesz az íze. Majd ráhalmozzuk a húst, és ezután a maradék zöldbabot.
  5. Tejfölt összekeverjük paprikakrémmel (lehet csípős is), és fokhagymanyomóval belenyomunk egy gerezd fokhagymát, majd ezt a húson szépen elterítjük.
  6. Újhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát karikázunk, metélőhagymából vágunk néhány szárat, és tetszés szerint elrendezzük az étel tetején. Erre sajtot reszelünk, és mehet be az előmelegített sütőbe.
  7. 180 C fokon sütjük 15 percig fedővel, majd levesszük, és továbbsütjük amíg megpirul a sajt. Kb. 10 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9890
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádjuk a rakott zöldségeket, és időnként kedvem támad belevinni valami újat. A család imádja a hagymás ízeket, úgyhogy sikeres lett a próbálkozás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek