r
Nosalty Logó

Bolognai rakott tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai rakott tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 699 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2794 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4922.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    3622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    2345 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 699 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19691.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    2118 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2506 mg
  • Nátrium
    14487 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1680.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2087 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    2490 micro
  • β-karotin
    9379 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    4646 micro
Összesen 2794 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    556 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szabadítsuk meg a tököt a héjától, magozzuk ki, és vágjuk 4 részre úgy, hogy a hosszabb oldala mentén vágjuk fel! Szeleteljük fel minél vékonyabb szeletekre, és tegyük egy tálba őket.
  2. Pucoljuk meg a hagymákat, és az egyiket szeleteljük vékony karikákra, majd adjuk a tökhöz, és szórjuk meg bőven sóval. Hagyjuk állni 30-40 percet, akár egy órát is.
  3. A másik hagymát apróra vágjuk, és pirítsuk meg olívaolajon. Közben adjuk hozzá a vékony karikákra vágott fokhagymákat és a reszelt vagy szintén vékony karikákra vágott sárgarépát! Néhány perc után jöhet a darált hús és egy kis sózás.
  4. Ha fehér a hús, adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket! Ha összeforrtak, hagyjuk egy kicsit állni!
  5. Ha a tök és a hagyma már levet eresztett, nyomkodjuk ki alaposan, és forró olívaolajon forgassuk át sok petrezselyemmel. Nyugodtan hagyjuk akár 10 percig is pirulni, de figyeljünk és forgassuk, nehogy odakapjon!
  6. Olajozzunk ki egy jénait, halmozzuk az aljára a petrezselymes hagymás tök felét, majd szeleteljünk rá vékony szelet sajtokat (csak a megadott sajtmennyiség felét!), és jöhet rá a ragu. Majd a tetejére a tök másik fele, a nagy doboz tejföl és a sajt maradéka.
  7. Tegyük sütőbe fedő nélkül, és süssük 190 C fokon, amíg megpirul a sajt a tetején, kb. 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4164
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.

Ajánló

Tálaláskor még egy kis friss petrezselyem, és jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a rakott zöldségeket és a lasagnét is, de ha fogyózok a tészta és a rizs is tiltólistán vannak. Megpróbáltam hát helyettesíteni ezeket, és az eredmény: lelkiismeret furdalás nélküli finomság! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek