Nosalty Logó

Navahó taco

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Ezen a képen: Navahó taco
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 896 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 3573 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 292 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5548 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 896 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6345.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    3138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22193 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3573 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1824 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Elkészítés

A lángoshoz

  1. A lisztet, sót, sütőport egy tálba tesszük, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, jól elkeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt, letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. Ha ez letelt, pingponglabdányi darabokat szaggatunk belőle, kézzel kihúzkodjuk, és a forró olajban pár perc alatt kisütjük.

A húshoz

  1. Amíg a tészta pihent, elkészítettük a ragut.
  2. Egy kanál olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesedig, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a római köményt, 1-2 percig együtt pirítjuk őket.
  3. Mehet utána a darált hús és a babérlevél: 5-8 percig pirítgatjuk, amíg szép aranybarna lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, és öntünk rá egy fél dl vizet (ajánlatos a konzervet kilötykölni vele, így nem vész kárba semmi).
  4. 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a megfőtt babot (vagy konzervet). Ha kész, elzárjuk alatt a gázt.

A feltéthez

  1. Amíg a hús fő, felkockázzuk a paradicsomot, apróra vágjuk a koriandert, felcsíkozzuk a jégsalátát, lereszeljük a sajtot.
  2. Így egyszerre leszünk kész mindennel. A laposkenyérre tesszük a húsos krémet, majd ízlés szerint mindenki megszórhatja salátával, sajttal, paradicsommal és korianderrel.
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6705
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Ajánló

Gyakorlatilag semmit nem kell szentírásnak venni, amint mondtam. A húsos raguból bármit kihagyhatunk vagy hozzátehetünk, sok helyen kukoricával is dúsítják. A díszítésben is legyetek kreatívak: mehet rá avokádó, jalapeno, tejföl, guacamole, vagy bármi, ami szerintetek passzolna hozzá. Nekem ebből az adagból 4 tenyérnyi lángos lett - de nagyon laktat, 2 bőven elég belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Irgalmatlanul laktató amerikai különlegesség: navahó laposkenyér (ami majdnem lángos) tex-mex feltéttel. Csak nagyétkűeknek, de nekik sok szeretettel. További sztori a blogon.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Nóri! A képen más is van a feltéten, mint ami a receptben szerepel; ezek a zöldes szín? darabok mik? köszi Éva

Dacota

Szia Éva, Bocs, nem láttam a kérdést. Igen, avokádó van rajta! De abszolut lehagyható. Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Szia Nóri, szerintem pont ett?l érdekes, hogy rajta van, mert még ebben a formában nem találkoztam az avokádó alkalmazásával, pedig sokszor ettem tacot Amerikában (vagy csak nem vettem észre :)). De nagyon tetszik az ötlet. Üdv: Éva

3masmama

Kedves Éva! Bocsánat, hogy belekotyogok, bár nem én vagyok a receptíró. Szerintem avokádó van rajta, azok lehetnek a zöldes darabok.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen

Hozzávalók

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek