Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kolbászos lángos

Töltött kolbászos lángos
Töltött kolbászos lángos
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Interneten olvastam valahol a virslis lángosról. Egy kicsit felturbóztam a dolgot, mivel így olcsóbb és finomabb is. Töltelékkel lehet variálni. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz ízlés szerint

ajánlat

Kalóriában nem szegény az étel, de annyira telít, hogy nem is tudunk sokat megenni belőle. :) Vegetáriunosok paprikával, paradicsommal, hagymával, sajttal, egyéb zöldséggel tudják megtölteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk kb. 10 percig.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót, majd az élesztős masszát, és vízzel összegyúrjuk.
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. A kolbászokat, a paprikát és a hagymát összedaraboljuk. 
  5. A tésztából kis cipókat veszünk ki, kézzel széthúzzuk, mintha rendes lángost csinálnánk, és belecsavarjuk a tölteléket. Vigyázzunk, hogy ne nagyon repedjen szét. 
  6. Olajban barnára sütjük. 
  7. Tálaláskor fokhagymával, tejföllel, sajttal tálaljuk ízlés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 008
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

renicsa

Mióta szakács: 2011.08.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, kolbászos lángos, virslis lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1500
finomliszt 100 dkg
2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 5 dkg
tej 2 dl
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 5 dl
főzőkolbász 20 dkg
parasztkolbász 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 2 db
fokhagyma 2 gerezd
sajt 5 dkg
tejföl 1 dl