r
Nosalty Logó

Lángos sajttal és virslivel valamint káposztával töltve

Katrin
Lángos sajttal és virslivel valamint káposztával töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

772
Kalória
31.7g
Fehérje
102.5g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
129.5g
Víz
111.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 3848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11198.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    2419 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    6093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 3848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A lisztből, tejből, tojásból és élesztőből, pici cukorral lángos tésztát készítünk, majd hűtőbe rakjuk.
  2. A langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot. 10 percig pihentetjük.
  3. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a sót, és a közepébe mélyedést alakítunk.
  4. Hozzáöntjük az élesztőt, a tojást, és lassan összedolgozzuk. 30 percig állni hagyjuk, aztán jöhet a sütés!

A töltelék elkészítése

  1. Amíg a hűtőben hűl, addig elkészítjük a töltelékeket.
  2. Kis vöröshagymát apró kockára vágunk, majd lereszelünk egy fél db káposztát. Megsózzuk, megdinszteljük, és félretesszük.
  3. Kinyújtjuk a lángos tésztát, s megtöltjük a káposztatöltelékkel.
  4. Ha elfogyott a káposztánk, akkor sajttal és virslivel töltjük. (Virsli helyett füstölt vékony kolbásszal is tölthetjük, úgy is nagyon finom.)

A lángosok megsütése

  1. Az olajat feltesszük melegedni, és közben a lángos tésztáját kinyújtjuk, majd kb. 20x10 cm-es db-okra vágjuk. Megtöltjük a káposztatöltelékkel.
  2. Hagyhatunk a végén 3-4 db-ot, amit kinyújtogatunk, és úgy megsütjük üresen, majd ahogy megsült, megkenjük tejföllel, és ráreszeljük a maradék sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Egy tartalmasabb leves után második fogásnak nagyon finom a töltött lángos...

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek