r
Nosalty Logó

Lángos sajttal és virslivel valamint káposztával töltve

Katrin
Lángos sajttal és virslivel valamint káposztával töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

772
Kalória
31.7g
Fehérje
102.5g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
129.5g
Víz
111.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 3848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A lángosok megsütése

Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11198.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    2419 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    6093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 3848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A lisztből, tejből, tojásból és élesztőből, pici cukorral lángos tésztát készítünk, majd hűtőbe rakjuk.
  2. A langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot. 10 percig pihentetjük.
  3. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a sót, és a közepébe mélyedést alakítunk.
  4. Hozzáöntjük az élesztőt, a tojást, és lassan összedolgozzuk. 30 percig állni hagyjuk, aztán jöhet a sütés!

A töltelék elkészítése

  1. Amíg a hűtőben hűl, addig elkészítjük a töltelékeket.
  2. Kis vöröshagymát apró kockára vágunk, majd lereszelünk egy fél db káposztát. Megsózzuk, megdinszteljük, és félretesszük.
  3. Kinyújtjuk a lángos tésztát, s megtöltjük a káposztatöltelékkel.
  4. Ha elfogyott a káposztánk, akkor sajttal és virslivel töltjük. (Virsli helyett füstölt vékony kolbásszal is tölthetjük, úgy is nagyon finom.)

A lángosok megsütése

  1. Az olajat feltesszük melegedni, és közben a lángos tésztáját kinyújtjuk, majd kb. 20x10 cm-es db-okra vágjuk. Megtöltjük a káposztatöltelékkel.
  2. Hagyhatunk a végén 3-4 db-ot, amit kinyújtogatunk, és úgy megsütjük üresen, majd ahogy megsült, megkenjük tejföllel, és ráreszeljük a maradék sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Egy tartalmasabb leves után második fogásnak nagyon finom a töltött lángos...

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...