Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld prézlis csirke

Zöld prézlis csirke
Zöld prézlis csirke
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 30 évvel ezelőtt találtam egy újságban és azóta szeretjük ezt az egyszerű rántott csirke-pótlót.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki nem eheti, vagy nem szereti a bő olajban sült rántott csirkét, esetleg mást is szeretne csinálni, amíg készül az ebéd.
A hajdani recept krumplipürét és salátát javasol hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feldarabolt csirkecombokat besózzuk. A felsőcombokat a csont mellett jobbról-balról be szoktam vágni, hogy szebben és jobban átsüljenek.
  2. Az apróra vágott petruskát összekeverjük a prézlivel. (Arányát tekintve sokkal több a perezselyem, mint a prézli!)
  3. Egy jénai tálat vastagon kikenünk vajjal.
  4. A combokat jól belenyomkodjuk a zöld prézlibe. Minden oldalon bőven legyen rajtuk bunda!
  5. Apró darab vaj mehet a tetejükre is.
  6. A jénai tetejével lezárjuk az edényt és mehet az előmelegített sütőbe.
  7. Kb. 50 perc alatt megsül.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 754
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöld morzsás csirkecombok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 2 csokor
zsemlemorzsa 5 dkg
vaj 2 ek