r
Nosalty Logó

Zöld prézlis csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szeva
Zöld prézlis csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1544 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4593 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5478 micro
Összesen 1544 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feldarabolt csirkecombokat besózzuk. A felsőcombokat a csont mellett jobbról-balról be szoktam vágni, hogy szebben és jobban átsüljenek.
  2. Az apróra vágott petruskát összekeverjük a prézlivel. (Arányát tekintve sokkal több a perezselyem, mint a prézli!)
  3. Egy jénai tálat vastagon kikenünk vajjal.
  4. A combokat jól belenyomkodjuk a zöld prézlibe. Minden oldalon bőven legyen rajtuk bunda!
  5. Apró darab vaj mehet a tetejükre is.
  6. A jénai tetejével lezárjuk az edényt és mehet az előmelegített sütőbe.
  7. Kb. 50 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3876
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Aki nem eheti, vagy nem szereti a bő olajban sült rántott csirkét, esetleg mást is szeretne csinálni, amíg készül az ebéd. A hajdani recept krumplipürét és salátát javasol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. 30 évvel ezelőtt találtam egy újságban és azóta szeretjük ezt az egyszerű rántott csirke-pótlót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?