r
Nosalty Logó

Tengeri nosztalgia - ráksaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Robág Etnel
Tengeri nosztalgia - ráksaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3709 micro
Összesen 260 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2338.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    888 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2783 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7418 micro
Összesen 521 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsáira bontott brokkolit (a tönkjét is felhasználjuk) lobogó vízben pár percig pároljuk (blansírozás).
  2. A fokhagymát szeletekre vágjuk.
  3. Az újhagymát feldaraboljuk (kb. 2-3 cm-es darabokra, a zöldjét is).
  4. Wokban az étolajat felhevítjük és hozzáadjuk a fokhagymát. Párszor átkeverjük.
  5. A rákot a wokba tesszük.
  6. Fűszerezzük chilivel (erős pista), őrölt borssal.
  7. Erős lángon forgatjuk pár percig majd, hozzáadjuk a zöldségeket (újhagyma, leszűrt brokkoli).
  8. Együtt sütjük kb. 8-10 percig, majd tálalás előtt rádobjuk a vajat és addig keverjük, míg az teljesen felolvad és "átvonja" az egész ételt.
  • Tepsi mérete: wok
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17842
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Lehet ebéd, könnyű vacsora, a vajat elhagyva abszolút kalóriaszegény étel. Friss péksüteménnyel vagy natúr kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tengeri nosztalgia - ráksaláta
Robág Etnel 14 recept

Sajnos családunk egyik fiatal tagja 1-es típusos cukorbeteg, így neki "külön" ételeket kell kitalálni.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Az én kislányom is 1-es típusú cukorbeteg, ráadásul nagyon szereti a garnélát. Kipróbáljuk a receptedet. Köszi a feltöltést.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek