r
Nosalty Logó

Narancsos diógubatorta

Salamon Csilla
Narancsos diógubatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gubához

Díszítéshez

1060
Kalória
24.9g
Fehérje
151.9g
Szénhidrát
37.7g
Zsír
194.1g
Víz
26.9g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
83.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gubához

Díszítéshez

Összesen 1060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gubához

Díszítéshez

Összesen 4246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gubához

Díszítéshez

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6236.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    2505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    607.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    776.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 4246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

Gubához

  1. Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek. cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet, és elkeverjük.
  2. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
  3. Darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  4. Pudingot készítünk, 8 dl tejet felforralunk 4 ek. cukorral, 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk, és besűrítjük.
  5. A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat, majd 180 fokon, 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.

Díszítéshez

  1. A banánt és a narancsot felkarikázzuk.
  2. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
  3. Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szomszédom hazajött Angliából, és az volt a kívánsága, hogy valami édeset és krémeset készítsek. :) Ezt találtam ki.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek