r
Nosalty Logó

Glutén- és cukormentes grillázskrémes torta

NS
Glutén- és cukormentes grillázskrémes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

479
Kalória
13.2g
Fehérje
22g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
30g
Víz
90g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Összesen 3840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Összesen 391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3772.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

A krém:

  1. A diót egy hagyományos méretű gáztepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig pirítjuk. Akkor jó, ha már kezd egy kicsit odakapni, így lesz igazi grillázs íze a krémnek is.
  2. Két durva szövésű konyharuha között ledörzsöljük róla a héját, és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszolajat és az édesítőt, majd pépesre daráljuk.
  3. Ha nem vagyunk elégedettek az állagával, botmixerrel tovább tudjuk lágyítani. Ez a művelet eltart jó 10 percig, de érdemes időt szánni rá, nem amolyan tessék-lássék módon ledarálni csak.:)

A piskóta:

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az édesítővel.
  2. A sárgákat fehéredésig keverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a habhoz öntjük.
  3. Keverőlapáttal elkeverjük, a masszához adjuk a szódabikarbónát és a kókuszlisztet, és a kézi mixert a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva, óvatosan egyneműre dolgozzuk.
  4. 20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, és félbevágjuk.

A hab:

  1. Amíg a piskóta sül, a tojáshabhoz a fehérjéket keményre verjük az édesítővel, és egy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, 20 cm átmérőjű kör alakban, majd a piskótát kivéve, 170 fokon sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.

A csokimáz:

  1. Az olvadt kókuszolajban csomómentesre keverjük a natúr kakaóport.

A torta összeállítása:

  1. Az alsó piskótalapot tortatálra fektetjük, és megkenjük a krém felével.
  2. Megszórjuk durvára vágott dióval, meglocsoljuk a csokikrémmel, és rátesszük a felső lapot.
  3. Ezt is megkenjük a krémmel, meglocsoljuk csokimázzal, majd óvatosan rátesszük a sült tojáshabot.
  4. Ráöntjük a maradék csokikrémet, megszórjuk dióval, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hirtelen ötlettől vezérelve sütöttem meg ezt a tortát, a tömény krémet nagyon jól ellensúlyozza a kókuszos piskóta lágysága. Egy kevés keserű csokikrémmel leöntve pedig tökéletes az összhatás.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...