r
Nosalty Logó

Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.

NS
Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

999
Kalória
50g
Fehérje
118.5g
Szénhidrát
25.2g
Zsír
413g
Víz
109.5g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 3997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    413 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19085 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12514.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    2835 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    5223 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    474 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1652 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1401 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20687 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    76340 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 3997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2933 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A húsgombócokhoz

  1. Egy tálban összegyúrjuk a darált húst a fűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Megszórjuk bazsalikommal, és kisebb húsgombócokat formálunk belőle. (Ebből az adagból 8 szokott lenni, de lehet nagyobbakat is formázni belőle.)
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és egy párszor óvatosan megforgatva, megsütjük a húsgombócokat.
  4. Amikor már szépen megpirultak, kivesszük a serpenyőből, és egy papírtörlővel bélelt tálba rakjuk.
  5. A fennmaradt forró olajban elkészítjük a szószt.Megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, hozzácsavarjuk a fokhagymagranulátumot és a karikákra vágott sárgarépákat.
  6. Amikor a hagyma megpuhult – de nem barna –, hozzáadjuk a babérlevelet és a liszttel csomómentesre elkevert paradicsomlevet.
  7. Utána következik a paradicsomkonzerv, és végül de nem utolsó sorban ráöntjük a bort.
  8. Amikor elkezd forrni, beletesszük a húsgombócokat, alacsonyabb hőmérsékletűre vesszük, és a serpenyőt lefedve, időközönként megkeverve, lassú tűzön 20-30 percig főzzük.
  9. Közben egy edényben lobogó sós vízben - a zacskón lévő utasítás szerint - főzzük meg a spagettit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A paradicsom, a bazsalikom és a parmezán egytől-egyig a lelkünknek is jót tesz. Ettől a finom ebédtől - esetleg vacsorától - "a hasunkban is kisüt a nap".

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...