Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polpette in bianco

Polpette in bianco
Polpette in bianco
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Einmal was anderes - néha jól esik a változatosság. Húsgolyó másképp.

hozzávalók / 4 adag

Húsgolyó

Mártás

ajánlat

Kifőzött tésztával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyó elkészítése

  1. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, olajjal, végül a zsemlemorzsával. Egy laza masszát kell kapnunk, így az olaj és a zsemlemorzsa aránya változhat.
  2. Enyhén sós, lobogó vízbe engedjük a kisebbre formázott golyókat. Ha a víz tetejére feljönnek, még pár percig főzzük.
  3. Szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük.

Mártás elkészítése

  1. Egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát.
  2. Meghintjük a liszttel, majd pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk.
  3. A fehérborral és egy kis vízzel felengedjük. Egy sima mártást kell kapnunk. Fűszerezzük, felfőzzük.
  4. A húsgolyókat beletesszük a mártásba, és hagyjuk együtt rotyanni egyet-kettőt.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 430
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Belvedere

Mióta szakács: 2011.10.02.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros húsgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
darált sertéshús 500 g
olívaolaj 3 ek
kakukkfű 1 tk
majoranna 1 tk
2 kávéskanál
zsemlemorzsa 3 ek
füstölt pirospaprika 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 2 ek
olívaolaj 0.5 dl
fehérbor 1 dl
sűrített paradicsom 2 ek
kakukkfű 1 teáskanál